Lenktynes pradėjęs iš antros pozicijos britas geriau startavo ir, susilyginęs su vokiečiu, nepaliko jam vietos pirmame posūkyje. L. Hamiltonas tapo lenktynių lyderiu, o N. Rosbergas nukrito į penktą vietą.

Antroje lenktynių pusėje vokietis, važiavęs pirmas, padarė klaidą ir taip užleido L. Hamiltoną į priekį. Pastarasis nugalėjo ir užsitikrino trečią F-1 čempiono titulą, tuo metu N. Rosbergui teko pasitenkinti antra vieta.

Po lenktynių vykusioje spaudos konferencijoje vokietis neslėpė, kad liko nepatenkintas L. Hamiltono elgesiu starto metu.

„Pirmame posūkyje jis pasielgė agresyviai. Nemačiau pakartojimo, tad negaliu komentuoti, – sakė N. Rosbergas. – Akivaizdu, kad jis pasielgė itin agresyviai. Mūsų automobiliai susilietė. Galbūt turėčiau sakyti, kad Lewisas į mane atsitrenkė. Nematau tame nieko gero.“

N. Rosbergas trumpai papasakojo ir apie padarytą klaidą, po kurios prarado pirmąją vietą minėtam L. Hamiltonui.

„Prasisuko galiniai ratai. Niekada nieko panašaus nebuvo nutikę nei bandymuose, nei lenktynėse. Negaliu to paaiškinti. Iki tol trasoje jaučiausi gerai. Tad taip prarasti lyderio poziciją ir pergalę buvo tikrai nemalonu.“

Įdomu, kad iškart po lenktynių tarp abiejų lenktynininkų kilo kibirkštys prieš žengiant ant prizininkų pakylos: L. Hamiltonas mestelėjo kepurėlę šalia sėdėjusiam R. Rosbergui, o šiam šis veiksmas nepatiko ir jis ją sviedė atgal bei kliudė britą.

L. Hamiltonas nesutinka su N. Rosbergo kaltinimais

L. Hamiltonas neigia po starto pirmame posūkyje tyčia norėjęs už trasos ribų išstumti komandos draugą N. Rosbergą. Spaudos konferencijos metu vokietis brito elgesį pirmame posūkyje pavadino „itin agresyviu“. Tačiau L. Hamiltonas savo veiksmuose neįžvelgia nieko blogo.

„Nebandžiau ir nesistengiau jo išstumti. Nedariau to tyčia“, – sakė L. Hamiltonas. - Mačiau kartojimą. Abu tuo metu važiavome su šlapiai trasos dangai skirtomis padangomis. Esant tokioms sąlygoms, geresnis sukibimas yra išorinėje dalyje. Tad Nico turėjo geresnį sukibimą. Tačiau aš buvau priekyje jo, todėl tai buvo mano linija.

Įvažiavome į posūkį, pradėjau sukti, tačiau priekis slydo link Nico automobilio. Mums nepavyko išvengti susidūrimo. Nemanau, kad tai buvo agresyvus elgesys. Galų gale aš važiavau vidine trajektorija, todėl ta linija buvo mano. Žinoma, iš Nico galima tikėtis tokių komentarų. Tačiau su komandos draugu taip niekada nepasielgčiau.“

Po kvalifikacijos L. Hamiltonas teigė, kad lenktynėse neketina rizikuoti, tačiau varžybų metu britas darė viską, kad iškovotų pergalę ir čempiono titulą.

„Nedalyvauju lenktynėse tam, kad finišuočiau antras. Vaikystėje mums, kaip šeimai, niekas nieko nedovanojo. Visada turėjome patys siekti to, ko norėjome. Džiaugiuosi, kad incidento metu automobiliai nebuvo apgadinti. Po kurio laiko Nico įsiveržė į lyderio poziciją.

Nico vėliau padarė klaidą ir aš pakilau į pirmą vietą. Jei ne ta klaida, nežinau kaip, bet vis tiek būčiau jį aplenkęs. Aš tiesiog nesutinku su jo nuomone.

Diskusijos už uždarų durų nereikalingos. Kiekvienas turime teisę išsakyti savo nuomonę. Nesvarbu kas nutiko, aš nugalėjau ir esu tuo patenkintas.“

Daugiau F-1 naujienų skaitykite čia.