Nelengva kiekvieną savaitgalį

Vokietis žurnalistams Silverstoune, Didžiojoje Britanijoje, teigė sunkiai dirbantis kiekvieną varžybų savaitgalį ir tikrai nelaukiantis, kad pergalės kvalifikacijoje ir lenktynėse nukris iš dangaus.

„Nenusiteikiu taip. Akivaizdu, kad atvykdami jaučiamės užtikrintai ir tikime savimi. Taip pat tikime, kad savaitgalį galime gerai pasirodyti. Tačiau negaliu tikėtis, kad man atvykus tiesiog iš dangaus nukris „pole“ pozicija ir pergalės lenktynėse. Tai visada nėra lengva“, - tvirtino S. Vettelis.

„Kalbant apie nusiteikimą, stengiuosi laikytis tokio pat požiūrio, kaip praėjusiais metais. Manau, kad pernai sezoną pradėjome gerai, tačiau po to daug dalykų pasuko bloga linkme, pridarėme klaidų. Be to, ir pats padariau klaidų. Apskritai, tai nepadėjo mums užimti stiprios padėties čempionate. Turėjome kovoti kiekvienose lenktynėse iki pačios pabaigos.“

Turimos persvaros nesureikšmina

Prieš varžovus čempionate daugiau nei trijų pergalių persvarą turintis S. Vettelis jos nesureikšmina – sportininko nuomone, nesėkmingai susiklosčius aplinkybėms viskas gali labai greitai pasikeisti.

„Niekada negali būti tikras. Jei prisimintume čempionatus praeityje, dalis klostėsi pagal planą, dalis ne. Dėl to atsimenu, kad viskas gali labai greitai pasikeisti. Tereikia dvejų ar trejų prastų lenktynių ir padėtis bus visiškai kita“, - kalbėjo lenktynininkas.

Pirmojo titulo jau niekas neatims

S. Vettelis pažymėjo, kad jo požiūris į „Formulės-1“ lenktynes, palyginti su praėjusių metų sezonu, beveik nepasikeitė, nors pripažino dėl jau pelnyto titulo besijaučiantis maloniai.

„Manau, smegenys vis dar tos pačios. Jų nepasikeičiau“, - teigė „Red Bull“ lyderis.

„Bet maloniausia... Didžiausia mano svajonė buvo tapti „Formulės-1“ čempionu. Akivaizdu, kad tai pasiekėme pernai. Reikėjo šiek tiek laiko tai suprasti. Geriausia yra tai, kad dabar to niekas negali pakeisti. Niekas jau negali iš manęs, iš mūsų to atimti. Kad ir kas nutiktų ateityje, tai visada liks.“

Į kritikus dėmesio nekreipia

Pabaigai, S. Vettelis sakė nekreipiantis per didelio dėmesio į savo kritikus – ypač tuos, kurie nepatenkinti jau įprastu tapusio jo gesto pirštu po pergalių.

„Esu toks, koks esu. Be abejo, kažkada turėjau suprasti, kad kai kurie žmonės bus nusiteikę prieš mane. Bandau kažką pasiekti. Turiu tikslą. Žinau, ko tam reikia“, - kalbėjo čempionas.

„Formulę-1“ stebi tiek daug žmonių. Mums puiku įžengti į areną ir pademonstruoti savo sugebėjimus prieš tiek daug žmonių. Manau, kad yra kitų sporto šakų, kur žmonės taip pat dirba labai labai sunkiai, tačiau greičiausiai negauna tokio pripažinimo“, - pridūrė jis.

Turima persvara – beveik garantuotas titulas

Nors S. Vettelio turima persvara ir nėra pati didžiausia „Formulės-1“ istorijoje, kiti tokią kada nors įgiję lenktynininkai visuomet tapdavo čempionais, išskyrus Niki Laudą 1976 m.