Komentatoriai sutartinai tvirtina, kad „Mercedes“ bent sezono pradžioje yra akivaizdūs favoritai, o itin įdomi kova bus dėl antros vietos komandinėje įskaitoje.

„Sezono intriga yra „Mercedes“ komanda. Klausimas, ar kas nors sugebės ją pavyti. Praėjusį sezoną jos pilotai iškovojo 16 pergalių iš 19, o sezono pabaigoje buvo gerokai pranašesni už savo konkurentus. Taip užbaigus sezoną, manau, šio sezono pradžia taip pat yra jų rankose“, – teigė K. Kaikaris.

„Žvelgiant į priešsezoninius bandymus, sezono pradžioje negalime tikėtis rimtesnės konkurencijos iš varžovų ir bent pradžioje kitos komandos varžysis tik dėl antrosios vietos“, – kolegai antrino A. Volungevičius.

Jis pridūrė, kad labai bus įdomu stebėti dvikovas komandų viduje: Lewisas Hamiltonas prieš Nico Rosbergą „Mercedes“ komandoje, Fernando Alonso prieš Jensoną ButtonąMcLaren“ ekipoje ir Danielis Ricciardo prieš Danilą Kviatą „Red Bull“ gretose.

K. Kaikaris taip pat siūlo atkreipti dėmesį į „Formulės-1“ debiutantą olandą Maxą Verstappeną: „Daug kas negali patikėti, kad jam tik 17 metų, o jis važiuoja be klaidų, idealia lenktynių trajektorija ir greitai. Bus labai įdomu jį stebėti.“

Naujas „Formulės-1“ sezonas prasideda jau šį savaitgalį Australijoje. Kanalas „Viasat Sport Baltic“ parodys visus 20 etapų: tiek pagrindines lenktynes, tiek treniruotes bei kvalifikaciją. Čempionatas baigsis Abu Dabio Didžiojo prizo lenktynėmis Jungtiniuose Arabų Emyratuose lapkričio 29 d.

Prisijunk prie tūkstančių sporto mėgėjų bendruomenės – tapk DELFI Sporto draugu „Facebook“, sužinok šviežiausias naujienas iš sporto arenų, dalinkis įžvalgomis ir komentarais!