Kvalifikaciniai važiavimai prasidėjo, kai lenktynių trasa buvo šlapia, tad lenktynininkai važiavo su tarpinėmis padangomis. Visgi, baigiantis kvalifikacijai dalis lenktynininkų nusprendė rizikuoti ir pakeitė padangas į skirtas važiavimui sausa danga.

Iš pradžių su tokiomis padangomis geriausią rezultatą pasiekė „Ferrari“ atstovas Carlosas Sainzas, bet paskutiniame rate jo pasiekimą pagerino L. Norrisas.

„Tai tikrai nuostabus jausmas, net nežinau kaip jį tiksliau apibūdinti. Niekada negali iš anksto suplanuoti, kad iškovosi „pole“ poziciją, bet šį kartą mums pavyko pasiekti savo tikslą. Esu labai dėkingas savo komandai, tik jos dėka man pavyko pasinaudoti galimybe“, – teigė L. Norrisas.

Tuo metu kurį laiką kvalifikacijoje pirmavęs Lewisas Hamiltonas liko ketvirtas. Trečią vietą užėmė „Williams“ komandos narys George'as Russelas.

Rusijos „Grand Prix“ lenktynes iš paskutinės vietos rikiuotėje pradėsiantis čempionato lyderis Maxas Verstappenas įveikė vos kelis apšilimo ratus. Taip pat pasielgė ir prie olando rikiuotės gale rytoj prisijungsiantys Charlesas Leclercas ir Nicholas Latifi.

Priminsime, kad paskutinėse „Formulės 1“ lenktynėse Italijoje M. Verstappenas ir L. Hamiltonas pasitraukė iš kovos susidūrę tarpusavyje, o pergalę iškovojo „McLaren“ duetas – Danielis Ricciardo ir L. Norrisas. Jie ir laimėjo lenktynes Italijoje.

Vis dėlto, bendroje „Formulės-1“ įskaitoje pirmauja 226,5 taško surinkęs M. Verstappenas, šiek tiek lenkiantis L. Hamiltoną (221,5 tšk.).

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją