Vokietis praėjusių metų gruodį slidinėdamas viename iš Prancūzijos slidinėjimo kurortų krito bei patyrė sunkią smegenų traumą. Po atliktų dviejų operacijų M. Schumacheris iki šiol nėra pabudęs iš vaistais sukeltos komos. Anksčiau vokiečio vadybininkė buvo pranešusi, jog sportininko būklė išlieka sunki, bet stabili.

„Mums nederėtų užsiimti spekuliacijomis, – ragino neurochirurgas Andreasas Ziegeris. – Kalbame apie gyvenimą ir mirtį. Komos būsenoje galima būti visą likusį gyvenimą. Tai nepakenks žmogaus smegenims“.

„Smegenų traumos – sunkiausios žmogaus kūnui. Prognozės apie tai kiek ilgai žmogus gali nepabusti iš komos arba kokios galimos komplikacijos, dažniausiai yra nepatikimos“, – pridūrė jis.

Neurologijos eksperto profesoriaus Gereono Finko teigimu, tai, jog M. Schumacheris iki šiol nėra pabudęs iš komos būsenos reiškia, kad vokiečio smegenys buvo stipriai pažeistos.

„Jei patirti sužalojimai yra tokie sunkūs, jog gali pakenkti pacientui, jis yra ilgiau laikomas vaistų sukeltoje komoje, – sakė profesorius Gereonas Finkas. – Nuo to, kuri smegenų vieta kraujavo, priklausys ir tolesnes pasekmes – paralyžių, kalbos sutrikimus arba asmenybės pokyčius“.