Pasaulio čempiono titulą ginantis „Red Bull“ lyderis triumfavo Monrealyje pirmą kartą karjeroje.

Olando komandos draugas Sergio Perezas dėl bolido gedimo nefinišavo, todėl skirtumas tarp pirmaujančių pilotų išaugo iki 46 taškų.


M. Verstappenas užtikrintai atlaikė C. Sainzo spaudimą paskutiniuose ratuose – „Ferrari“ nedrįso ispano bolidui lemiamu metu uždėti minkštųjų padangų, o atsargi taktika neleido dėl pergalės pakovoti kiek rimčiau.

Ant trečiojo podiumo laiptelio užlipo septyniskart pasaulio čempionas Lewisas Hamiltonas. Jis pranoko ketvirtoje vietoje likusį antrąjį „Mercedes“ pilotą George'ą Russellą.

Iš rikiuotės galo startavęs Charlesas Leclercas sugebėjo finišuoti penktas. Šeštoje ir septintoje vietoje liko „Alpine“ atstovai Estebanas Oconas ir Fernando Alonso, o aštuntoje ir devintoje – „Alfa Romeo“ nariai Valtteri Bottas ir Guanyu Zhou.

Kovą dėl paskutiniojo taško laimėjo Lance'as Strollas, palikęs už savęs Danielį Ricciardo ir komandos draugą Sebastianą Vettelį.

Nesėkmę patyrė kvalifikacijoje gerai pasirodžiusi „Haas“ komanda. Mickas Schumacheris pasitraukė dėl bolido gedimo, o Kevinas Magnussenas lenktynių pradžioje buvo priverstas keisti lūžusį priekinį sparną ir galiausiai liko tik septynioliktas.

Dešimtasis sezono etapas – Didžiosios Britanijos GP lenktynės Silverstono trasoje. Jos įvyks liepos 3 dieną.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją