Po sezono iš „Mercedes“ į „Alfa Romeo“ pereisiantis V. Bottas iškovojo pirmą šio sezono pergalę. Būtent jis Turkijoje startavo iš pirmosios vietos, po to, kai kvalifikaciją laimėjusiam L. Hamiltonui buvo pritaikyta 10-ies pozicijų nuobauda dėl bolide pakeistų variklio komponentų.

V. Bottas už savęs paliko „Red Bull“ lyderį Maxą Verstappeną, kuris tapo naujuoju čempionato lyderiu. Trečias finišavo jo komandos draugas Sergio Perezas, o ketvirtas liko „Ferrari“ atstovas Charlesas Leclercas.

Su S. Perezu ir Ch. Leclercu dėl trečiosios vietos aktyviai kovojo ir L. Hamiltonas, tačiau „Mercedes“ įtikino savo žvaigždę sustoti pasikeisti padangas. Grįžęs į trasą britas nukrito į penktąją poziciją, kurioje ir finišavo.


L. Hamiltonas neslėpdamas sukritikavo komandą dėl tokio sprendimo. Nusivylęs lenktyninkmas radijo ryšiu paprašė „Mercedes“ atstovų su juo nebesikalbėti.

Dabartinis čempionas pilotų įskaitoje nukrito į antrąją vietą ir nuo lyderio M. Verstappeno dabar atsilieka 6 taškais. Turkijoje triumfavęs V. Bottas įsitvirtino trečiojoje pozicijoje.

Iki čempionato pabaigos liko 6 etapai. Kitos lenktynės – JAV GP – vyks spalio 24 d.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)