Vos 33 metų sulaukęs L. Hamiltonas – antras sėkmingiausias visų laikų lenktynininkas, pasaulio čempiono trofėjų skaičiumi susilyginęs su argentiniečiu Juanu Manueliu Fangio. Septyni M. Schumacherio titulai britui tapo realiai pasiekiami.

Daugiausiai kartų pasaulio čempionatą laimėję lenktynininkai:

LenktynininkasŠalisTitulai
Michaelis SchumacherisVokietija7 titulai
Lewisas HamiltonasD. Britanija5 titulai
Juanas Manuelis FangioArgentina5 titulai
Alainas ProstasPrancūzija4 titulai
Sebastianas VettelisVokietija4 titulai

„Jaučiu, kad tai vienas išdidžiausių momentų mano karjeroje, – po pergalės Meksikoje savaitgalį kalbėjo L. Hamiltonas. – Neturėjome greičiausio automobilio daugelyje lenktynių, tačiau sugebėjome iškovoti daugiau pergalių ir pirmųjų startinių pozicijų, nei galėjau tikėtis“.

L. Hamiltono gyvenimas – nepaprastai spalvingas, pateikiame žiniasklaidoje primenamus faktus apie britų sporto žvaigždę.

Ayrtonas Senna buvo L. Hamiltons herojus: „Kai buvau devynmetis ir Senna žuvo, pasislėpiau už sunkvežimio, kad tėvas nematytų manęs verkiančio“.

Dievina savo 7 metais jaunesnį brolį Nicolasą, kenčiantį nuo poliomielito.

Pasaulio čempionui buvo suteiktas vardas lengvosios atletikos legendos Carlo Lewiso garbei.

Būdamas 22 metų L. Hamiltonas debiutavo „Formulėje-1“ 2007 metais su „McLaren“ komandos apranga. Tais pačiais metais šventė pirmąją savo pergalę Kanadoje.

Būdamas 10 metų jis priėjo prie tuometinio „McLaren“ ekipos vadovo Rono Denniso ir pasakė: „Noriu vieną dieną važiuoti už jūsų komandą ir tapti pasaulio čempionu“. Pasakyta – padaryta. 2008 metais britas laimėjo titulą.

Lenktynininkas itin aktyvus socialiniuose tinkluose – turi paskyras „Facebook“, „Instagram“, Twitter“ ir „Snapchat“, kur viešina savo gyvenimo ir karjeros žygius.

Jo seneliai iš tėvo pusės kilo iš Karibų salų ir 1950 metais atvyko į Didžiąją Britaniją.

L. Hamiltonas vengia plaukioti atviroje jūroje, nes paniškai bijo ryklių ir kitų plėšrių žuvų.

Jis vertina instinktus: „Vairuoju vedamas širdies“.

Mėgstamiausias atlikėjas – Michaelas Jacksonas, kurio daina „Man in the Mirror“ klausoma dažniausiai. 2013 metais JAV važiavo su šalmu, ant kurio atvaizduotas pop karaliaus veidas.

L. Hamiltonas – gyvenime atsipalaidavęs ir kartu giliai tikintis žmogus, kuris daug meldžiasi.

2014 metais išsiskyrė su vadybininku Simonu Fulleriu, padariusiu iš „Spice Girls“ ir Davido Beckhamo pasaulines žvaigždes. Nuo tada jis pats rūpinasi savo asmenine rinkodara.

Prieš 2014 metų sezono pradžią Lewisas pasirinko starto numerį „44“, kuris jam sėkmę atnešė anksčiau kartų lenktynėse. Atrodo šio numerio jis tikrai neatsisakys.

2008 metų gruodį Karalienė Elžbieta II įteikė lenktynininkui ordiną už nuopelnus – „Britų imperijos narys“.

„Pussycat Doll“ grupės lyderė Nicole Scherzinger ilgai buvo L. Hamiltono gyvenimo moteris su teatrališkais išsiskyrimais ir sugrįžimais.

Britas negali gyventi be savo mylimųjų buldogų Roscoe ir Coco. Šunims leista būti kartu su juo lenktynių garažuose.

L. Hamiltonas – vienas geriausiai apmokamų lenktynininkų. Šių metų sutartis su premijomis piniginę jam pastorins 36 mln. eurų. Dar maždaug 8 mln. jis uždirba iš reklamos.

Tėvas Anthony imdavosi visokių šalutinių darbų, kad finansuotų brangų savo sūnaus hobį. Jis buvo ir pirmasis Lewiso vadybininkas. Vėliau jų keliai išsiskyrė, tačiau po kurio laiko abu vėl buvo kartu.

L. Hamiltonas ir vienas iš labdaros organizacijos UNICEF ambasadorių.

„Manchester United“ futbolo žvaigždė Ashley Youngas mokykloje mokėsi kartu su L. Hamiltonu.

Šią vasarą lenktynininkas turėtų pratęsti sutartį su „Mercedes“ iki 2020 metų. Baigęs karjerą jis norėtų tapti profesionaliu muzikantu.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (22)