Netrukus 50-ojo gimtadienio sulauksiantis M. Schumacheris praėjus penkeriems metams po nelaimės jau nebėra prikaustytas prie lovos. Prieš dvi savaites pasirodė pranešimai, paskelbę, jog septyniskart pasaulio čempiono sveikata gerokai pasitaisė.

Tai leido S. Bozonui atviriau papasakoti apie tai, kaip buvęs lenktynininkas buvo išgelbėtas. Anot prancūzo, ieškant M. Schumacherio reikėjo didelės sėkmės.

M. Schumacheris 2013-ųjų gruodžio 29-ąją Prancūzijos Alpėse patyrė sunkią galvos traumą, kai slidinėdamas trenkėsi į uolą. Po smūgio šalmas subyrėjo į šipulius, tačiau būtent jis išgelbėjo į komos būseną panirusio vokiečio gyvybę.

„Incidentas įvyko labai arti šlaito, todėl buvo labai sunku transportuoti M. Schumacherį atsargiai. Dėl tokios lokacijos medikų sraigtasparnis sunkiai galėjo rasti vietos nusileidimui ir suteikti pirmąją pagalbą“, – vokiečių žurnalui „Focus“ pasakojo S. Bozonas.

Michaelis Schumacheris

„Tokioje vietoje buvo sunku sužeistąjį ir rasti. Visa laimė, jog man pasisekė įžvelgti šalia akmens besimėtančias slidinėjimo įrangos nuolaužas“, – pridūrė gelbėtojas, taip pat atskleidęs, jog M. Schumacheris slidinėjo už trasos ribų esančioje neleistinoje zonoje.

„Slidinėjimo bazės darbuotojai nėra kalti dėl to, kas nutiko. M. Schumacheris žinojo, jog slidinėja pavojingoje zonoje. Jei priartėji prie šlaitų, pats atsakai už kylančią riziką.

Tą dieną sniego buvo mažiau nei įprastai. Akmuo buvo padengtas plonu sniego sluoksniu, galbūt todėl jis jo nepastebėjo. Jei būtų buvę daugiau sniego, to akmens išvengti būtų buvę lengviau“, – kalbėjo gelbėtojas.

M. Schumacheris vis dar yra intensyviai prižiūrimas medikų savo namuose. Jis jau gyvena pagrindiniame savo prabangios vilos Glande (miestelyje tarp Lozanos ir Ženevos) pastate.

Pasak spaudos, „Ferrari“ ikoną prižiūri 15 medikų komanda, kurią išlaikyti kainuoja apie 56 tūkst. eurų per savaitę.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (19)