Po starto vokietis išsaugojo antrą vietą ir bandė vytis „Mercedes“ pilotą Lewisą Hamiltoną. Naudodamas kitokią taktiką, sportininkas vėliau nukrito į trečią vietą ir bandė atlaikyti Nico Rosbergo spaudimą.

S. Vettelis paskutiniame posūkyje suklydo ir trumpam pasivažinėjo už trasos ribų. Sportininkas ne tik prarado poziciją N. Rosbergui, bet ir turėjo atlikti neplanuotą sustojimą, kad būtų pakeistas priekinis sparnas.

Grižęs į trasą S. Vettelis atsidūrė už Valtterio Botto, kurio taip ir nesugebėjo aplenkti, tad sportininkui teko tenkintis penkta vieta.

„Paskutiniame posūkyje išvažiavau per plačiai ir taip apgadinau priekinį sparną. Jaučiau, kad sukibimas su trasa pasidarė prastesnis, todėl nusprendžiau atlikti sustojimą. Tai buvo teisingas sprendimas. Gaila, jog grįžęs į trasą užstrigau už varžovo ir negalėjau jo aplenkti“, – pasakojo S. Vettelis.

„Jaučiuosi nuvylęs komandą, nes tikrai galėjau iškovoti geresnį rezultatą. Kimi parodė, kad tai buvo įmanoma. Aplenkti Nico būtų buvę sunku, kadangi naudojome tokią pačią taktiką ir to paties mišinio padangas. Tačiau man pavyko atsitiesti ir iškovoti taškų.“

N. Rosbergas nusivylęs prarasta antra pozicija

Trečias Bahreine vykusiose F-1 lenktynėse likęs Nico Rosbergas neslėpė esąs nusivylęs, jog dėl stabdžių sistemos gedimo varžybų pabaigoje išvažiavo už trasos ribų ir taip prarado antrąją poziciją Kimi Raikkonenui.

Vokietis varžybas pradėjo iš trečios pozicijos, tačiau jau po starto vieną vietą prarado minėtajam K. Raikkonenui. Vis dėlto „Mercedes“ pilotui vėliau pavyko įveikti ne tik suomį, bet ir kitą „Ferrari“ pilotą – Sebastianą Vettelį.

Vėliau N. Rosergas turėjo atlaikyti K. Raikkoneno spaudimą, kuris tuo metu važiavo užsidėjęs minkštesnės sudėties padangas. Varžybų pabaigoje sportininką netikėtai užklupo stabdžių sistemos gedimas, dėl kurios sportininkas išvažiavo už trasos ribų ir taip prarado antrą vietą.

„Lenkimai buvo tikrai malonūs. Lenkti raudonuosius bolidus man labai patinka“, – sakė N. Rosbergas.

„Lenktynių pabaigoje bandžiau vytis Lewisą, tačiau jis padidino tempą. Tada, iki finišo likus 2 ratams, sugedo stabdžiai. Išvažiavau už trasos ribų ir taip praradau antrą vietą Kimi Raikkonenui. Labai gaila, kad taip nutiko.“

„Esu patenkintas bolidu. Komanda ir vėl puikiai padirbėjo. Esu jai už tai dėkingas. Dabar nekantriai laukiu kitų lenktynių.“

K. Raikkonenas: mums pritrūko laiko

Antrą vietą šios dienos lenktynėse Bahreine pelnęs „Ferrari“ pilotas Kimi Raikkonenas teigė, kad jei varžybos būtų trukusios ilgiau, jis būtų galėjęs pakovoti dėl pergalės.

Iš ketvirtos pozicijos varžybas pradėjęs suomis naudojo kitokią taktiką nei pagrindiniai jo varžovai – po pirmojo sustojimo užsidėjo kietesnes padangas, o lenktynių pabaigoje naudojo minkštesnes.

Varžyboms artėjant prie pabaigos, K. Raikkonenas pasivijo priekyje važiavusį Nico Rosbergą, o pastarajam dėl stabdžių sistemos gedimo išvažiavus už trasos ribų, pakilo į antrąją vietą.

Tai buvo pirmas kartas nuo 2013 m. Korėjos GP, kai suomis lipo ant apdovanojimų pakylos. Įdomu tai, jog suomis jau septynis kartus Bahreine finišo liniją kirto pirmame trejete, tačiau Sakhiro trasoje dar nėra nė karto nugalėjęs.

„Žinoma, niekada nesi patenkintas, kai finišuoji antras. Tačiau po sunkios sezono pradžios, šiek tiek džiaugiuosi šiuo rezultatu“, – sakė K. Raikkonenas.

„Žinoma, lenktynių pabaigoje varžovus pasivijome gana greitai, tačiau mums pritrūko ratų. Žinant kaip mums baigėsi kvalifikacija, manau, kad turime būti patenkinti iškovotu rezultatu.“

„Esu patenkintas tuo, kaip dirba mūsų komanda. Žinant kokia buvo mūsų forma pernai, žengėme didžiulį žingsnį. Visi gerai dirba, o atmosfera komandoje yra puiki.“

„Judame teisinga kryptimi į priekį. Kol kas viskas klostosi gerai. Tikiu, jog kaip komanda, mes dar ne kartą kovosime dėl pergalių.“

L. Hamiltonas džiaugiasi apsigynęs nuo „Ferrari“

Bahreine trečią pergalę šių metų F-1 sezone iškovojęs Lewisas Hamiltonas džiaugėsi, kad pavyko finišuoti pirmoje vietoje ir apsiginti nuo „Ferrari“.

Britas kontroliavo situaciją didžiąją varžybų dalį. Sportininkui pavyko finišuoti pirmoje vietoje nepaisant to, jog paskutiniame rate kilo problemų su sugedusia stabdžių sistema.

Dar prieš lenktynes L. Hamiltonas teigė, kad lenktynėse gali būti sunku atsilaikyti prieš „Ferrari“ pilotus. Tačiau britui pavyko tai padaryti ir iškovoti pergalę šios dienos lenktynėse.

„Visų pirma norėčiau padėkoti komandai, kuri šį savaitgalį puikiai atliko savo darbą“, – sakė L. Hamiltonas.

„Ferrari“ mus privertė pademosntruoti ko iš tikrųjų esame verti. Trasoje buvo tikrai sunku prižiūrėti padangas dėl lėtesnių pilotų ir kitų dalykų. Tačiau man pasisekė padangas išsaugoti geros būklės. Kaip komanda, mes privalome spausti toliau, taip ir darysime.“

Varžybų pabaigoje L. Hamiltonas, kaip ir Nico Rosbergas, susidūrė su stabdžių sistemos gedimu. Tačiau šis gedimas nesutrukdė britui nugalėti lenktynėse.

„Manau, kad važiuojant paskui lėtesnius varžovus, mano stabdžiai šiek tiek perkaito. Važiuojant paskui juos į stabdžius nepatenka švaraus oro, tad stabdžių temperatūra tokiais atvejais padidėja.“

Daugiau F-1 naujienų skaitykite čia.

Prisijunk prie tūkstančių sporto mėgėjų bendruomenės – tapk DELFI Sporto draugu „Facebook“, sužinok šviežiausias naujienas iš sporto arenų, dalinkis įžvalgomis ir komentarais!