Vokietis Šanchajaus (Kinija) trasoje vykusioje kvalifikacijoje liko trečias, tuo tarpu kitas „Red Bull“ pilotas tenkinosi antra startine vieta.

S. Vettelis pripažino, kad turi geriau padirbėti jei nori aplenkti D. Ricciardo.

„Dabar viskas yra kitaip. Bolidai kitokie. Negali lyginti šių metų su praėjusiais“, – po kvalifikacijos sakė S. Vettelis.

„Danielis puikiai atlieka savo darbą. Jam tai ne pirmas geras savaitgalis. Kol kas jam pavyko išspausti maksimumą iš mūsų bolido. Tuo tarpu man sekasi kiek sunkiau. Tačiau mudu abu pilotuojame tokius pačius bolidus, tad jei jis mane nugali, padaro tai lygioje kovoje. Žinau, kad turiu geriau padirbėti.“

S. Vettelio teigimu, komandos tikslas rytojaus lenktynėse yra užlipti ant apdovanojimų pakylos.

„Sako, kad rytoj bus geresnis oras, bet negali pasitikėti orų prognozėmis. Tad tik rytoj pažvelgę pro langą sužinosime koks iš tikrųjų bus oras. Tikimės, kad pavyks finišuoti pirmame trejete.“

D. Ricciardo tikisi gerai startuoti lenktynėse

Antras šiandien Šanchajaus (Kinija) trasoje vykusioje kvalifikacijoje likęs Danielis Ricciardo tikisi gerai startuoti sekmadienį vyksiančiose lenktynėse. Anot australo, tik taip jis gali sutrukdyti „pole“ iškovojusiam Lewisui Hamiltonui pabėgti nuo varžovų.

Australas antrą kartą šių metų sezone greičiu pranoko komandos draugą Sebastianą Vettelį, tačiau nuo kvalifikacijoje triumfavusio L. Hamiltono atsiliko daugiau nei puse sekundės. „Red Bull“ piloto teigimu, „Mercedes“ persvara prieš varžovus toliau išlieka didelė tiek sausoje, tiek šlapioje trasoje.

„Galiu sušokti lietaus šokį, bet rytoj vis tiek bus sausa“, – sakė „Red Bull“ pilotas D. Ricciardo.

„Sausoje trasoje mūsų tempas taip pat turėtų būti geras. Tačiau „Mercedes“ išlieka greitesnė už visus tiek sausoje, tiek šlapioje trasoje. Žiūrėsime kaip bus rytoj. Svarbu rytoj kuo geriau startuoti ir tikėtis, kad toliau viskas gerai susiklostys.“

D. Ricciardo pasidžiaugė šiemet jau ne pirmą kartą iškovota vieta pirmoje startinėje eilėje.

„Buvo tikrai šaunu iškovoti tokį rezultatą kvalifikacijos pabaigoje. Didžiąją važiavimų dalį man sunkiai sekėsi. Tačiau paskutinėje kvalifikacijos dalyje su tarpinėmis padangomis pavyko įveikti tikrai gerą ratą. Džiaugiuosi iškovojęs vietą pirmoje startinėje eilėje. Mums tai buvo gera diena.“
Lewisas Hamiltonas

L. Hamiltonas: galėjau ratą įveikti greičiau

„Pole“ šiandien Šanchajaus trasoje iškovojęs Lewisas Hamiltonas pareiškė, kad paskutinėje kvalifikacijos dalyje vieną trasos ratą galėjo įveikti dar greičiau.

Britas antroje vietoje likusį Danielį Ricciardo pranoko daugiau nei puse sekundės. L. Hamiltono komandos draugas Nico Rosbergas nuo „pole“ iškovojusio „Mercedes“ piloto atsiliko dar daugiau – 1,2 sek.

L. Hamiltono teigimu, jis galėjo vieną trasos ratą įveikti dar greičiau jei ne klaida išvažiuojant iš dešimtojo posūkio.

„Mūsų bolidas yra puikus. Be to čia yra ilga tiesioji, kurioje įgyjame papildomą pranašumą prieš varžovus“, – kalbėjo „Mercedes“ pilotas L. Hamiltonas.

„Rato įveikimo laikas galėjo būti geresnis. Tačiau aš praradau laiko dešimtame posūkyje. Esu labai patenkintas pasiektu rezultatu. Tikiuosi, kad rytoj lenktynės mums taip pat susiklostys gerai.“

L. Hamiltonas taip pat pasidžiaugė, jog po ne itin sklandžiai praėjusių vakarykščių treniruočių, šiandien situacija buvo daug geresnė.

„Savaitgalis prasidėjo nuo problemų pirmose treniruotėse. Antrosios treniruotės man buvo visiška tragedija. Per naktį atlikome pakeitimus ir tikėjomės, kad bus sausa, tačiau ėmė lyti. Nežinau kaip bus rytoj. Gali viskas būti gerai arba blogai. Šiandien man pavyko nuvažiuoti greitą ratą ir esu tuo patenkintas.“