Gandai apie ruso sugrįžimą į pasaulio čempionatą sklandė jau seniai, tačiau kontraktas buvo patvirtintas tik dabar. Rusas sugrįžta į „Formulę-1“ po vienerių metų pertraukos. Apie tai, ar „Toro Rosso“ ekipoje tęs pasirodymus Brendonas Hartley, nepranešama. Be B. Hartley, į antrą vietą ekipoje pretenduoja Jeanas Ericas Vergne.

„Visų pirma aš norėčiau padėkoti „Red Bull“ ir „Toro Rosso“ už suteiktą man galimybę vėl dalyvauti „Formulėje-1“, ypač malonu sugrįžti į komandą, kurią gerai pažįstu, – D. Kviatą cituoja „Toro Rosso“ spaudos tarnyba. – „Toro Rosso“ aš visuomet jaučiausi kaip namie ir esu įsitikinęs, kad kitais metais bus taip pat.

Dar aš norėčiau padėkoti „Ferrari“ už pasitikėjimą mano patirtimi, o tai leido man dirbti jų vystymo pilotu ir neprarasti ryšio su „Formule-1“. Net jei iš esmės mano pareigos buvo susijusios su darbu prie simuliatoriaus, aš daug ko išmokau ir dabar jaučiuosi stipresniu ir geriau pasiruošusiu nei tada, kada aš palikau „Toro Rosso“.

D. Kviatui tai bus ketvirtas sezonas „Toro Rosso“ ekipoje – komandoje, kurioje jis debiutavo 2014 metais ir iš kurios buvo atleistas likus trejoms lenktynėms iki sezono pabaigos 2017 metais. Po atleidimo iš „Red Bull“ programos, jis tapo „Ferrari“ vystymo pilotu.

Daugiau F-1 naujienų skaitykite čia.