Be to, lenktynininko atstovas paneigė „Renault“ teiginius apie esą iki kitų metų pabaigos galiojančią sutartį ir derybas dėl 2013 metų sezono.

„Nesuprantu, kodėl „Renault“ pakeitė Roberto žodžius. Netiesa, kad jis nebus pasiruošęs 2012-iems: jis pasakė, kad nėra tikras, kad galės dalyvauti pirmuose bandymuose vasarį. Mes viliamės, kad būsime pasiruošę, tačiau, bet kuriuo atveju, vėlavimas sieks tik kelis mėnesius“, - komentuodamas trečiadienį komandos išplatintą pranešimą spaudai, italų „Gazzetta dello Sport“ sakė D. Morelli.

„Apie 2013-us nebuvo net užsiminta. Rinkdamasi lenktynininkus, „Renault“ eis savo keliu, o mes ieškosime alternatyvų. Sutartis 2012-iems nėra pratęsta, ji baigiasi šio gruodžio gale, tad nuo sausio 1-os mes galėsime eiti bet kuria kryptimi“.

Sugrįš būdamas toks pajėgus, kaip anksčiau

Italas pažymėjo, kad sugrįžęs R. Kubica bus toks pat pajėgus, koks buvo iki šiurpiai pasibaigusios avarijos, ir naudingas bet kuriai iš geriausių komandų.

„Planai nuėjo šuniui ant uodegos, tačiau jei Robertas sugrįš, jis tai padarys, nes bus toks pat pajėgus, kaip anksčiau, ir patrauklus geriausioms komandoms“, - sakė sportininko, siejamo ir su „Ferrari“ ekipa, atstovas.

„Jis turi šiek tiek viršsvorio, tačiau jo dešinės kojos raumenys yra jau beveik tokie patys kaip kairės. Jo alkūnės išorės sutvirtinimas bus nuimtas antradienį, tuomet jis bus visiškai atsikratęs metalo“.

Pasiruošimą sugrįžimui pradės ne nuo kartingo

D. Morelli teigimu, R. Kubica pasiruošimą sugrįžimui prie „Formulės-1“ automobilio vairo pradės ne nuo kartingo.

„Pradėsime ne nuo kartingo, nes ten pernelyg ekstremali vibracija ir nėra vairo stiprintuvo. Mes pradėsime pamažu ir žiūrėsime, kaip sekasi po beveik metus trukusios pertraukos“, - sakė italas. - Robertas yra užsidegęs. Sunku buvo rugsėjį ir spalį, kai dilbio pasukamumas buvo ribotas ir pažanga ne tokia sparti. Tačiau per paskutinį mėnesį viskas gražiai pagreitėjo“.

„Renault“: lenktynininko stovykla palaimino pranešimą

Ericas Boullier, „Renault“ komandos vadovas, teigė nesuprantantis tokių D. Morelli pareiškimų.

„Kadangi buvo akivaizdu, kad Robertas negalės pradėti sezono nei mūsų, nei kokios nors kitos ekipos gretose, mes susitarėme su Daniele Morelli išplatinti pranešimą. Taip bent informavome žmones apie tai, kas vyksta“, - tokią įvykių versiją dėstė prancūzas. - Jis patvirtino pranešimą, tad viskas buvo gerai. Jis jį patvirtino, o dabar, nuoširdžiai nežinau kodėl, pyksta. Nenoriu komentuoti, nes tai laiko švaistymas“.

„Manau, kad mes buvome labai aiškūs, labai profesionalūs. Mes jo (R. Kubicos – red. past.) ilgai laukėme ir vis dar laukiame, jei jis norės išbandyti savo jėgas mūsų automobiliu – mes esame pasiruošę jį įvertinti ar jam padėti“, - pridūrė jis.