„Lotus“ atstovai paskutinį kartą laimėjo 1987 metais Detroite (JAV), kai A. Senna beveik puse minutės aplenkė Nelsoną Piquet, vairavusį „Williams“ automobilį ir Alainą Prostą iš „McLaren“ komandos.

Tiesa, ta „Lotus“ komanda tegyvavo tik iki 1994 metų, o dabartinė ekipa anksčiau dar buvo žinoma „Toleman“, „Benetton“ ir „Renault“ vardais.
Tačiau R. Grosjeanas teigia, kad jeigu jam pavyktų tapti pirmu „Lotus“ lenktynininku nuo A. Sennos laikų, iškovojusiu pergalę, tai pergalės šampanas taptų dar saldesnis.

„Nemanau, kad jaučiu didesnį spaudimą siekti pergalės. Manau, kad „F-1“ ir taip labai daug įtampos. Jeigu mes laimėsime, tai bus fantastiška diena visai komandai ir jos nariams gamykloje, nes nuo sezono pradžios visi labai sunkiai dirbome ir tai būtų didelis pasiekimas“, – prancūzas sakė „Totalrace“ leidiniui.

„Ir jeigu aš tapčiau pirmu pilotu, laimėjusiu su „Lotus“ nuo Ayrtono Senna laikų, tai būtų kažkas, ką reikėtų papildomo laiko suvokti ir džiaugsmo būtų dar daugiau, jausčiau didesnį pasitenkinimą“.