Prancūzas su dar trimis įgulos nariais skrido privačiu lėktuvu. Pastarajam bandant pakilti jis susidūrė su sniego valymo mašina ir sudužo. Visi lėktuvu skridę žmonės žuvo.

„Total“ „Formulėje-1“ remia „Red Bull“ ir „Lotus“ komandas bei tiekia joms savo degalus. Abi ekipos išplatino pranešimus, kuriuose išreiškiama pagarba žuvusiam „Total“ kompanijos vadovui.

„Su Christophe de Margerie dirbome daugelį metų ir visada jį labai vertinome. Jis buvo nuostabus verslininkas ir puikus žmogus“, – teigiama „Red Bull“ komandos išplatintame pranešime.

„Tai, kas nutiko, yra tikra tragedija. Mes jo tikrai pasiilgsime. Šią sunkią akimirką norėtume išreikšti savo užuojautą jo žmonai ir šeimai bei visiems „Total“ kolegoms.“

Užuojautą žuvusio verslininko šeimai išreiškė ir „Lotus“.

„Lotus“ komanda liko šokiruota sužinojusi apie Christophe de Margerie mirtį. „Total“ iki šiol buvo ilgalaikis komandos partneris, o Christophe – artimas ne tik ekipos savininko Gerardo Lopezo, bet ir pačios komandos draugas. Savo užuojautą bei maldas siunčiame Christophe bei kitų trijų žuvusių narių šeimos nariams“, – rašoma „Lotus“ pranešime.

„Total“ remia ne tik dvi F-1 komandas, bet ir čempionate ne pirmus metus lenktyniaujantį Romainą Grosjeaną, kuris savo užuojautą išreiškė „Facebook“ svetainėje.

„Pabusti šiandien buvo tikrai sunku. Christophe, tu buvai toks žmogus, kokį gyvenime sutinki itin retai, – rašė „Lotus“ pilotas R. Grosjeanas. – Tu tikėjai manimi ir padėjai įgyvendinti mano svajonę. Geriausius visada prarandame anksčiau nei patys to norėtume.

Gąsdinantis, įspūdingas, malonus, žavintis, erzinantis – prisimenu visus šios dalykus apie tave. Visi šie bruožai buvo ypatingi ir išskirtiniai, kaip ir mano santykiai su „Total F1“. Tu man padėjai, o visų svarbiausia – išmokei mane. Žinau, kad visada mus stebėsi ir didžiuosiesi mūsų pasiekimais.

Sausio mėnesį man sakei: „Šiemet būk antras, o kitais metais nugalėk!“. Tikiu, kad šie metai yra juodi, bet žinau, kad ateitis bus geresnė... Mane kamuoja gilus skausmas, tačiau tavo šeima jaučiasi dar prasčiau. Būtent šeimos nariams ir skiriu savo nuoširdžiausią užuojautą.“

Prisijunk prie tūkstančių sporto mėgėjų bendruomenės – tapk DELFI Sporto draugu „Facebook“, sužinok šviežiausias naujienas iš sporto arenų, dalinkis įžvalgomis ir komentarais!

Daugiau F-1 naujienų skaitykite čia.