„Akivaizdu, kad pažiūrėjus į tai, ką pasiekėme, gali pasirodyti kitaip, tačiau aš jaučiuosi lyg viskas prasidėtų iš naujo“, – į oficialią ceremoniją susirinkusiems žurnalistams pareiškė vokietis.

„Vėl laukia ilgi metai. Visų mūsų laukia labai sunkus iššūkis. Nekantriai to laukiu ir negalvoju apie tai, kas nutiko pernai. Žmonės iš mūsų daug tikisi, tačiau puikaus pasirodymo lūkesčius mes dar labiau sau keliame patys“.

Komandos technikos direktorius Adrianas Newey pristatyme taip pat kuklinosi – jo teigimu, „Red Bull“ dominavimo tikrai nereikėtų tikėtis.

„Vis sunkiau (rasti greičio – red. past.), nes prieš šiuos metus nebuvo jokių realių taisyklių pokyčių. Tai jau penktas sezonas nuo 2009-aisiais įsigaliojusių taisyklių pakeitimų“, – aiškino specialistas.

„Rikiuotė tampa vis glaudesnė. Konkurencijos lygį parodo faktas, kad pernai turėjome aštuonis skirtingus laimėtojus“.

Nepaisant atsargių kolegų komentarų, „Red Bull“ komandos vadovas Christianas Horneris pažymėjo, kad ekipos tikslas ir lūkesčiai nesikeičia.

„Esame kaip reikiant pasiryžę išlaikyti abu trofėjus savo lentynose“, – pridūrė jis.

„Red Bull“: M. Webberio talentu neabejojame

Nepaisant „Red Bull“ autosporto konsultanto Helmuto Marko išsakytos kritikos Markui Webberiui, ekipos vadovas Christianas Horneris pareiškė, jog komanda neabejoja australo talentu.

Sausį austras išsakė savo nuomonę, kad sportininkas turi psichologinių problemų ir nesugeba kovoti dėl čempiono titulo. Pats australas į tokius pasisakymus atsakė trumpai, teigdamas, jog jis niekada nepatiko minėtajam H. Marko.

Sekmadienį vykusio naujojo „Red Bull“ pristatymo metu C. Horneris apie M. Webberį buvo kitokios nuomonės nei austras.

„Visi žinome, jog Marko kartais būna per daug atviras. Jo komentarai atspindi jo nuomonę ir tokie dalykai gali būti klaidingai interpretuoti“, – sakė C. Horneris.

„Jei mes būtume nepatenkinti Marku, nebūtume su juo pratęsę sutarties. Abiems pilotams suteikiame vienodas galimybes ir tik nuo jų pačių priklauso kaip jiems seksis trasoje“.

„Toks yra mūsų požiūris ir mes toliau ketiname juo vadovautis. Mums nesvarbu kuris pilotas laimi, svarbiausia, kad tai būtų vienas iš mūsų lenktynininkų“.

M. Webberis taip pat pareiškė, jog neatstovautų ekipai, kuri pademonstruotų nepasitikėjimą jo sugebėjimais.

„Tikiu, jog šiemet ir vėl turėsiu progą pakovoti dėl čempiono titulo. Apie tai galvoju kiekvieną dieną“, – kalbėjo sportininkas.

„Komanda žino, jog man reikalingas 100 proc. palaikymas. Negali tapti čempionu kai tave palaiko 90 proc. Aš tuo įsitikinęs“ .