Sekmadienį Kinijoje vykusių lenktynių metu Danielis Ricciardo pasivijo čempiono titulą ginantį vokietį. „Red Bull“ ne kartą radijo ryšiu prašė S. Vettelio į priekį praleisti komandos draugą. Vokietis susisiekė su ekipa ir paklausė, su kokiomis padangomis važiuoja D. Ricciardo. Sužinojęs, kad su tokiomis pat kaip ir jis, vokietis radijo ryšiu pareiškė, kad australui nepasisekė.

Tačiau kaip po lenktynių teigė pats S. Vettelis, jis nusprendė į priekį praleisti D. Ricciardo, kai sužinojo, jog pastarajam yra parinkta ne trijų, o dviejų sustojimų taktika.

„Red Bull“ ekipos vadovas Christianas Horneris teigė, kad toks sportininko elgesys yra būdingas keturis čempiono titulus iškovojusiam S. Vetteliui.
„Jis lenktynininkas. Mes samdome tokius žmones, nes jie pasižymi kovinga dvasia“, – kalbėjo „Red Bull“ ekipos vadovas C. Horneris.

„Nebūdamas lenktynininku jis nebūtų iškovojęs keturių čempiono titulų. Žinoma, jis klausinės, kad suprastų situaciją. Kai jis suprato priežastį, nedelsiant pasitraukė.“

C. Horneris taip pat mano, kad D. Ricciardo sugaištas laikas važiuojant paskui S. Vettelį neatėmė iš australo šanso varžybų pabaigoje dėl trečios vietos pakovoti su Fernando Alonso: „Ne, nemanau. Sebastianas pasielgė teisingai ir praleido į priekį komandos draugą. Pasivyti Fernando yra viena. Tačiau aplenkti jį beveik kilometro ilgio tiesiojoje, kurioje stokojome greičio, yra visai kas kita. Tai padaryti būtų buvę sunku.“