Kalbėdamas su žiniasklaidos atstovais britas sakė, jog antrose sezono lenktynėse Malaizijoje Lewisas Hamiltonas neprašė „Mercedes“ pagalbos ir draudimo Nico Rosbergui jį lenkti.

R. Brawno teigimu, abiems komandos pilotams varžybų pabaigoje buvo uždrausta varžytis tarpusavyje ir lenkti, nes tiek L. Hamiltonas, tiek N. Rosbergas privalėjo taupyti kurą.

„Man nepatiko įsakymai, kuriuos turėjau duoti Malaizijos GP metu. Manau praeityje komandą ne kartą yra parodžiusi, jog leidžia savo pilotams varžytis tarpusavyje“, – kalbėjo „Mercedes“ ekipos vadovas.

„Žvelgiant į viską iš techninės pusės, būtume pasirodę kaip visiški kvailiai, jei mūsų boliduose būtų pasibaigęs kuras“.

Nepaisant išsakytos kritikos ir Malaizijoje vykusių lenktynių metu panaudotos komandinės taktikos, R. Brawno teigimu, „Mercedes“ ekipoje nėra pirmojo piloto.

„Žinoma, kad Lewisas nori lenktyniauti... kai vedėme derybas su Lewisu dėl sutarties, iš jo pusės nebuvo kalbos apie tai, kas komandoje bus pirmas ar antras pilotas. Viskas ko jis norėjo, tai lygybės“.

„Jis nori vienodos technikos ir vienodų galimybių. Šaunu, jog Lewisas pasitiki savimi ir nesiekia pirmenybės. Turbūt todėl po lenktynių Malaizijoje jis jautėsi ne itin maloniai“.

R. Brawnas prisipažino, jog Malaizijoje vykusių varžybų metu būtent jis priėmė visus taktinius sprendimus.

„Aš privalau priimti sprendimus. Niki Lauda arba Toto Wolffas gali su jais nesutikti, tačiau aš turiu visus faktus ir informaciją“.

„Turėjau visą informaciją, kurios man tuo metu reikėjo, o jie ne. Manau, jog po lenktynių jie abu suprato, jog tai buvo geras sprendimas. Turiu teisę priimti sprendimus, kurių reikia“.

„Kažkas juk turi tai daryti. Sprendimų negali priiminėti grupė žmonių ar komitetas. Tam nėra laiko“.