Paskutinėse šio sezono „Formulės-1“ lenktynėse Abu Dabyje paaiškės, kas taps 2021 metų pasaulio čempionu. Į šį titulą be M. Verstappeno pretenduoja ir septyniskart planetos čempionas Lewisas Hamiltonas. Abu lenktynininkai savo sąskaitoje turi po 369,5 taško ir sekmadienį stos į lemiamą, itin intriguojančią dvikovą.

Tai vos antras toks atvejis „Formulės-1“ istorijoje, kai prieš paskutines lenktynes pretendentai į titulą yra surinkę vienodai taškų. Pirmasis toks scenarijus užfiksuotas 1974 metais ir jis baigėsi Emersono Fittipaldi pergale prieš Clay Regazzoni.

Bet kuriuo atveju, M. Verstappenas medžioja savo pirmąjį laimikį, o L. Hamiltonas savo ruožtu mėgina aplenkti legendinį Michaelį Schumacherį, iškovodamas jau aštuntąjį čempiono titulą.


Link pirmojo titulo artėjantis M. Versappenas nuo mažų dienų žino, ką reiškia laimėti. Dar būdamas 7-erių jis triumfavo kartingų lenktynėse, kur jo varžovai buvo 11-mečiai. Tačiau Nyderlandai iki šiol dar nėra turėję savo F-1 čempiono.

„Visi Nyderlandai šiuo metu yra kartu su Maxu. Ir jis tikrai žino, ką daro trasoje. Mes nemėgstame nupoliruotų čempionų. Mes mėgstame bulių kautynių dalyvius, kurie per kraują veržiasi link savo tikslo. Ir Maxas yra būtent toks“, – olandų dedamas viltis į M. Verstappeną apibūdino Fritsas van Amersfoortas, kuris 2014-aisiais vadovavo M. Verstappeno atstovautai „Formulės 3“ komandai.

„Formulėje 3“ olandas praleido vos vienus metus ir iš žemesnio lygio iš karto šoko į F-1 pasaulį.

Būsimą kovą tarp Hamiltono ir Verstappeno plačiai aprašinėjanti britų spauda pusiau juokais, pusiau rimtai pažymi, kad savimi pasitikintis olandas tikrai neklausinės savo gražuolės draugės Kelly Piquet tėvo patarimų.
Nors šis tikrai turėtų ką pasiūlyti. Nelsonas Piquet praėjusio šimtmečio 9-ajame dešimtmetyje tris kartus yra tapęs „F-1“ pasaulio čempionu, be to dar varžėsi „Indianapolis 500“ ir Le Mano automobilių lenktynėse.


Praėjusį mėnesį 69 metų F-1 legenda buvo susitikusi su jaunuoju olandu.

„Nekalbėjome apie lenktynes, nes man nereikia patarimo, – tuomet prasitarė M. Verstappenas. – Žinau, ką daryti automobilyje ir neprivalau nieko klausti. Geriau leisti tą laiką tiesiog su šeima“.
O leisti laiką su 32 metų modeliu lenktynininkas pradėjo dar praėjusių metų pabaigoje. Nuo tada jų ryšys tik gilėjo ir tvirtėjo.

Apie savo santykius su K. Piquet viešai M. Verstappenas prabilo verčiant kalendoriaus lapą į 2021 metus. „Laimingų Naujųjų metų visiems, – linkėjo olandas po nuotrauka iš paplūdimio su naująja savo drauge. – Linkiu jums sėkmės, meilės ir laimės, kokią radau aš“.

Įdomu, kad pusę milijono sekėjų „Instagram“ socialiniame tinkle turinti Kelly anksčiau susitikinėjo su kitu „Formulės-1“ lenktynininku – rusu Danilu Kvyatu. Jų draugystė truko trejus metus – nuo 2016-ųjų.
Per tą laiką abu susilaukė dukros Penelopės, kuri šiuo metu yra dvejų metų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (25)