Jei ne incidentas su E. Oconu, pirmavęs „Red Bull“ lenktynininkas veikiausiai būtų laimėjęs etapą Brazilijoje. Pykti M. Verstappenas turėjo dėl ko, tačiau nesivaldyti ir stumdyti varžovą buvo nesportiška.

Tokį nesportišką elgesį užfiksavo filmavimo kameros, teisėjai pakvietė pasiaiškinti abu sportininkus.

Vėliau buvo paskelbta, kad per šešių mėnesių laikotarpį M. Verstappenas turės skirti dvi dienas viešiesiems darbas.

„M. Verstappenas atėjo į patalpas, kuriose buvo sveriami sportininkai. Po apsižodžiavimo ėmė stumdyti E. Oconą. Teisėjai suprato, jog Maxas buvo nepatenkintas dėl to, kas nutiko lenktynių metu, – rašoma pranešime spaudai. – Teisėjai vis dėlto nusprendė, kad M. Verstappenas pademonstravo nesportišką elgesį ir parodė blogą pavyzdį kitiems lenktynininkams, dalyvaujantiems įvairiuose čempionatuose“.

„Formulės-1“ čempionato 20-ąjį etapą – Brazilijos „Grand Prix“ lenktynes – sekmadienį laimėjo iš pirmosios pozicijos startavęs čempiono titulą jau užsitikrinęs britas Lewisas Hamiltonas („Mercedes“). Antras finišavo olandas Maxas Verstappenas („Red Bull“, +1,469 sek.), trečias – suomis Kimi Raikkonenas („Ferrari“, +4,764 sek.).

Likus vienam etapui iki čempionato pabaigos, L. Hamiltonas turi 383 taškus. Antrąją vietą bendrojoje įskaitoje užima vokietis Sebastianas Vettelis („Ferrari“, 302 tšk.), trečiąją – K. Raikkonenas (251 tšk.).

Konstruktorių įskaitoje pirmąją vietą penktus metus iš eilės užsitikrino „Mercedes“ komanda.

Paskutinis, 21-asis, čempionato etapas – Abu Dabio „Grand Prix“ lenktynės – vyks lapkričio 25 dieną.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (34)