Skelbiama, kad britų kompanija „Luminaire Film“, dirbusi prie „Šerloko Holmso“ ir „Žaliosios zonos“, ketina pradėti dviejų vaidybinių filmų apie „Ferrari“ istoriją kūrimą. Tam esą renkamas net 200 mln. JAV dolerių biudžetas.

Projektų kodiniai pavadinimai – „Enzo“ ir „Maranello“. Skelbiama, kad pirmoji juosta bus skirta „Ferrari“ įkūrėjo Enzo Ferrari pirmiesiems žingsniams autosporte iki pirmojo pasaulinio karo, o antroji – italų komandos dalyvavimui pirmuosiuose „Formulės-1“ pasaulio čempionatuose.

Be to, „Senna“ scenarijaus autorius Manishas Pandey, „The Telegraph“ duomenimis, dirba prie „Ferrari: La Scuderia“ projekto, kuriame visas dėmesys sutelktas į 1957-1958 m. tarp italų komandai atstovavusių britų lenktynininkų Mike'o Hawthorno ir Peterio Collinso vykusią draugišką, tačiau tragiškai pasibaigusią kovą legendinėse trasose.

Rono Howardo juosta „Rush“ apie 1976 m. „Formulės-1“ čempionate vykusią kovą tarp Niki Laudos ir Jameso Hunto jau filmuojama.

Pagrindinius vaidmenis čia atlieka atitinkamai Danielis Bruhlas, žinomas iš juostų „Viso gero, Leninai!“, „Bornas: ultimatumas“ ir „Negarbingi šunsnukiai“, bei Chrisas Hemsworthas, neseniai atlikęs pagrindinę „Toro“ rolę. Antraplaniuose vaidmenyse bus „Gladiatorius“ Russelas Crow bei gerai iš „Daktaro Hauso“ pažįstama Olivia Wilde. Filmas kino teatruose turėtų pasirodyti šių metų lapkritį.

2010 m. pradėtas rodyti „Senna“ apie tragiškai žuvusį triskart „Formulės-1“ pasaulio čempioną Ayrtoną Senną, savo ruožtu, neseniai buvo paskelbtas tarp pretendentų laimėti pagrindinių britų kino apdovanojimų BAFTA prizus geriausio britų filmo ir geriausios dokumentinės juostos nominacijose.