Pergalę Austrijoje iškovojo „Mercedes“ atstovaujantis Valtteri Bottas. Kvalfikaciją laimėjęs ir lenktynes iš pirmos pozicijos pradėjęs suomis atidaromosiose sezono lenktynėse sau lygių neturėjo antrus metus iš eilės.

Lenktynių pradžioje techninės problemos pavedė olandą Maxą Verstappeną. Vienuoliktame rate jo „Red Bull“ bolidas staiga neteko galios ir greičio, o pats lenktynininkas sugebėjo nuvažiuoti iki techninio aptarnavimo zonos, tačiau tęsti lenktynių Verstappenui nepavyko.

Olando nesėkme pasinaudojo Lewisas Hamiltonas, pakilęs į iki tol Verstappeno užimtą antrąją poziciją. Kartu su komandos draugu „Mercedes“ ekipoje Bottu britas pirmavo didžiąją lenktynių dalį, tačiau jo galutinę poziciją nulėmė likus dešimčiai ratų iki lenktynių pabaigos nutikęs incidentas.

Hamiltonas neišvengė kontakto su „Red Bull“ atstovaujančiu Alexu Albonu ir sulaukė penkių sekundžių nuobaudos. Nors Hamiltonas su Bottu finišavo beveik kartu, galutinėje rikiuotėje britas smuktelėjo į ketvirtą vietą, praleisdamas į priekį antru likusį Charlesą Leclercą („Ferrari“) ir trečią poziciją užėmusį Lando Norrisą („McLaren“).

Galutinė Leclerco pozicija turėjo stipriai pradžiuginti „Ferrari“ atstovus po itin nuvylusių rezultatų šeštadienį vykusioje kvalifikacijoje. Pats pilotas iš Prancūzijos po jos kalbėjo, jog jo komandos bolidai šiais metais neturi jokių galimybių varžytis su principiniais konkurentais „Mercedes“.

Techninės problemos kortas sumaišė ne tik Verstappenui, bet ir dar dviem lenktyninkam – Danieliui Ricciardo („Renault“) ir Lance'ui Strollui („Racing Point“), o dar vienas Suomijos lenktynininkas Kimi Raikkonenas lenktynių nebaigė po to, kai jo bolidas pametė ratą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)