Italų kompanija ne tik kad neturi sutarties 2014 m., bet ir nelabai gali ruoštis kitų metų sezonui. Slaptų bandymų skandalo dalimi tapusi „Pirelli“ nerimauja dėl ateities, ir teigia, kad gali pasitraukti iš didžiojo sporto jei nebus leista tinkamai ruoštis 2014 m. sezonui, tai yra, šiemet dalyvauti bandymuose.

„Mes galime pasitraukti jei negalėsime atlikti bandymų su naujomis padangomis prieš kitų metų sezoną“, – italų laikraščiui „La Repubblica“ sakė „Pirelli“ autosporto vadovas Paulas Hembery.

„Mes negalime ir toliau dirbti visiškoje nežinioje. Visų pirma, iki rugsėjo mėnesio, mes turime komandoms pateikti informaciją apie kitų metų padangas. Tačiau mes patys nežinome kaip atrodys 2014 m. bolidai. Manome, kad naujos padangos turėtų būti platesnės, tačiau nežinome kiek“.

„Šiemet dėl bandymų stokos... atsidūrėme tokioje situacijoje, kai sproginėja padangos. Kadangi negalime dalyvauti bandymuose, esame priversti dirbti laboratorijose“.

Lyg „Pirelli“ problemų būtų per maža, panašu, jog pakoreguotų galinių padangų naudojimui lenktynėse ketina pasipriešinti „Lotus“ ekipa.

„Girdėjome, jog „Lotus“ pasisakys prieš bet kokius pakeitimus. Jei tai tiesa, naudosime tas pačias padangas visą likusį sezoną. Tokiu atveju galbūt bus daugiau lenktynių, kurių metu pilotai stos po keturis kartus. Tačiau ką mes galime padaryti?“

„Arba mes gauname visų komandų palaiminimą, nors abejojame, kad taip bus, arba turėsime imtis kitų idėjų“.

„Mes nenorime dar vieno tokio sezono kaip šis. Mūsų sutartis su F-1 baigiasi. Ar šis sportas liks be padangų tiekėjos? Nežinau. Tai jau ne mūsų reikalas. Galbūt bus rasta kita tiekėja, kuri norės dirbti tokioje nežinioje“.

P. Hembery teigimu, „Pirelli“ per daug nesureikšmina kilusio skandalo ir nori toliau likti F-1.

„Palauksime tribunolo. Tačiau vėliau bus būtina aptarti tam tikrus dalykus. Kalbame apie problemas, kurios akivaizdžiai įtakoja mūsų verslą. Svarbu ne tik tai, jog tiesa anksčiau ar vėliau turi paaiškėti. Esmė, jog ateityje turi būti elgiamasi kitaip“.