„Pirelli“ autosporto skyriaus vadovas Paulas Hembery pareiškė, jog jei sutartis dėl 2014 metų nebus pasirašyta artimiausiu metu, italų kompanija tiesiog bus nepajėgi laiku paruošti naujų padangų kitų metų sezonui.

„Rugsėjo 1 d. turime komandoms pasakyti viską, ką joms reikia žinoti apie kitų metų padangas. Dabar jau gegužės vidurys“, – kalbėjo britas. - Kol kas neturime jokios sutarties, tad galite įsivaizduoti kokia juokinga dabar yra situacija. Galbūt mūsų čia nebebus...“

Manoma, jog „Pirelli“ jau yra susitarusi su F-1 komercijos teisių valdytoju Bernie Ecclestone‘u dėl tolimesnio dalyvavimo sporte. Tačiau ne visos čempionato ekipos nusiteikusios sutikti su italų pateiktomis sąlygomis.

P. Hembery teigimu, kompanijos vadovai nustatė galutinę datą iki kurios turi būti pasiektas susitarimas su visomis F-1 komandomis ir pasirašyta sutartis. Priešingu atveju „Pirelli“ bus priversta palikti čempionatą pasibaigus šių metų sezonui.

„Ne kartą esu sakęs, jog neskelbsime galutinės datos. Tačiau dabar jau yra akivaizdu, kad vėluojame. Situacija darosi vis rimtesnė ir rimtesnė, kadangi kitąmet visų laukia dideli pokyčiai“.

„Sportas turi priimti sprendimą kuo greičiau. Turime ne tik tinkamai paskirstyti savo resursus F-1, bet ir atlikti technologinį darbą. Ne gana vien tik padaryti šių metų padangas kietesnes. Laukia tokie dramatiški pokyčiai, jog turėsime iš naujo sukurti padangas. Tam reikia laiko. Taigi, kuo ilgiau bus užtęsta, tuo labiau bus apsunkintas mūsų darbas. Artėja ta akimirka, kai mes tiesiog nebeturėsime laiko savo darbui atlikti“.