„Jumis dėtas dabar pasiūlyčiau man nutraukti lenktynes. Atsiprašau, verčiau jau pataupyti variklį“, – apimtas apmaudo į savo lenktynių inžinierius sekmadienį kreipėsi L. Hamiltonas.

37-erių britas nebeatrodo toks motyvuotas ir ryžtingas kaip karjeros pradžioje – Barselonoje jis buvo pasirengęs sudėti ginklus susidūręs su pirmu sunkumu.

Per lenktyninį incidentą bolidą pažeidęs pilotas buvo nusiritęs į paskutinę vietą, nuo artimiausio varžovo vienu metu jį skyrė pusės minutės praraja.

Bet „Mercedes“ atsakas į L. Hamiltono užuominą buvo neigiamas.

„Prieš tai Saudo Arabijos GP aš pradėjau 15-as ir tik vargais negalais patekau į dešimtuką. Maniau, kad dabar jau tikrai bus neįmanoma pakilti iki taškų zonos. Bet man atsakė: ne, turi galimybių finišuoti aštuntas. Negalėjau suprasti tokios žinutės, buvau įsitikinęs, kad ji – perdėm optimistiška. Vis dėlto sutikau pabandyti“, – po finišo pasakojo pats lenktynininkas.

Ir „Mercedes“ optimizmas pasirodė pamatuotas – L. Hamiltonas sparčiai kilo aukštyn, kol galiausiai užėmė penktą vietą, uždirbdamas 10 taškų.

Jų galėjo būti ir dar daugiau, bet lenktynių pabaigoje kataloniškos kaitros neatlaikęs ėmė kaisti L. Hamiltono automobilio motoras – britas buvo priverstas pristabdyti ir praleido į priekį „Ferrari“ ispaną Carlosą Sainzą.

„Kaip ten bebūtų, esu labai laimingas dėl tokios atomazgos. Ačiū Dievui, kad nesustojome pirmame rate. Mes niekada nepasiduodame, tad būtent taip aš ir pasielgiau“, – tikino L. Hamiltonas, lyg pamiršęs savo paties žodžius iškart po avarijos.

Tuo metu „Mercedes“ vadovas Toto Wolffas teigė, jog jei ne ankstyvas incidentas, L. Hamiltonas sekmadienį būtų kovojęs dėl pergalės.

„Lenktynių pabaigoje jo tempas buvo įspūdingas. Džiaugiuosi, kad nenutraukėme jo pasirodymo. Tai apskritai mums buvo labai vertingos lenktynės, padėjusios palyginti du bolidus, jų padangas“, – komentavo austras.

Jau penktą kartą iš eilės geresnį rezultatą nei L. Hamiltonas užfiksavo jo komandos draugas George‘as Russellas. 13 metų jaunesnis tėvynainis finišavo trečias ir bendroje įskaitoje žengia ketvirtas (74 taškai). L. Hamiltonas rikiuojasi dviem pakopom žemiau (46 tšk.).

Ispanijos GP laimėjo ir nauju bendrosios įskaitos lyderiu tapo titulą ginantis olandas Maxas Verstappenas iš „Red Bull“ (110 tšk.). Į antrą vietą nukritusį „Ferrari“ pilotą iš Monako Charles‘į Leclercą, kurį sekmadienį sustabdė variklio gedimas, M. Verstappenas lenkia 6 taškais.

„Red Bull“ Barselonoje šventė dvigubą pergalę, kadangi antras languotą vėliavą išvydo meksikietis Sergio Perezas (85 tšk.), lenktynių pabaigoje paklausęs komandos nurodymo ir praleidęs favoritą į priekį.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją