„Fantastiška, kad 2013-ais toliau lenktyniausiu „Lotus“. Nuostabu, kad visi Enstoune mane palaiko. Nekantrauju pateisinti jų pasitikėjimą, kai sugrįšime į trasą Australijoje“, – taip šią žinią komentavo R. Grosjeanas. Po pirmo savo viso sezono „Formulėje-1“ esu daug išmokęs. Mano tikslas yra visas šias pamokas pritaikyti praktikoje ir kitais metais trasoje pasirodyti stipriau bei pastoviau“.

„Romainas yra didelis talentas ir mes džiaugiamės, kad jis tęs savo karjerą su mumis jau antrą sezoną“, – kalbėjo komandos vadovas Ericas Boullier. - Išlaikydami du išskirtinius lenktynininkus, tokius kaip Romainą ir Kimi (Raikkoneną – red. past.), mes esame gerai pasiruošę panaudoti 2012-us kaip pagrindą dar geresnių rezultatų siekimui kitais metais“.

26-erių metų amžiaus R. Grosjeanas, pernai tapęs GP2 čempionu, per šį sezoną pelnė 96 taškus ir pirmenybėse užėmė aštuntąją vietą.

Palyginimui, jo komandos draugas K. Raikkonenas iškovojo 207 taškus.
R. Grosjeanui geriau sekėsi kvalifikaciniuose važiavimuose – čia jis 10 kartų buvo greitesnis už komandos draugą, šiam nusileisdamas 9 etapuose. Lenktynėse prancūzui koją pakišdavo prasti startai ir įvairūs incidentai.