„Praėjusiame Meksikos etape „Ferrari“ lenktynininkas S. Vettelis radijo pokalbių metu naudojo nenormatyvinę leksiką lenktynių direktoriaus Charlie Whitingo ir varžovo adresu, kuri pateko į tiesioginės TV transliacijos eterį, – sakoma FIA pareiškime. Iškart po finišo S. Vettelis susirado Ch. Whitingą ir atsiprašė už savo elgesį.

Po to jis savo iniciatyva parašė laiškus Jeanui Todtui ir Ch. Whitingui, kuriuose atsiprašė už savo veiksmus. Jis nurodė, kad susisieks su Maxu Verstappenu ir pažadėjo, kad ateityje tai daugiau nepasikartos.

Turint galvoje nuoširdų apgailestavimą ir tvirtą apsisprendimą, FIA prezidentas nusprendė netaikyti S. Vettelio atžvilgiu disciplinarinių priemonių ir nekelti šio klausimo Tarptautiniame FIA tribunole.

FIA visada smerks nenormatyvinės leksikos naudojimą automobilių sporte, ypač kai ji nukreipta prieš FIA atsakingus asmenis arba prieš varžovus. FIA laukia, kad visų čempionatų dalyviai elgsis garbingai ir atsimins, kad jie yra pavyzdys visuomene, ypač jaunajai kartai.

FIA išnaudos visas galimybes, norėdami pranešti, kad ateityje atsitikus bet kokiam panašiam incidentui, koks buvo Meksikoje, panaudos disciplinarines poveikio priemones ir visus įvykius perduos Tarptautiniam FIA tribunolui“.

Daugiau F-1 naujienų skaitykite čia.