Šeštadienis Sočyje atgaivino seniai regėtą kvalifikacijos intrigą: keturis greičiausius pilotus skyrė vos kiek daugiau nei pusė sekundės.

Nugalėtoju tapo vokietis Sebastianas Vettelis, savo greičiausią ratą įveikęs per 1 min. 33,194 sek.

Pirmą kartą nuo 2015-ųjų „pole“ poziciją iškovojęs buvęs pasaulio čempionas aplenkė savo komandos draugą iš Suomijos Kimi Raikkoneną.

VET : YES! YES×9 #F1 #Vettel pic.twitter.com/qp6IDxDz5l
— Race Capture (@race_capture) April 29, 2017

Raudonieji „Ferrari“ automobiliai šįkart nušluostė nosis etatinei kvalifikacijų laimėtojai „Mercedes“ komandai, o ypač – jos lyderiui Lewisui Hamiltonui.

Britas liko tik ketvirtas ir lenktynes pradės iš dulkėtos trasos dalies. Trečią vietą užėmė kitas „Mercedes“ pilotas, suomis Valtteri Bottas.

Vietos herojui Danilui Kviatui patekti į baigiamąjį kvalifikacijos etapą nepavyko – „Toro Rosso“ atstovas iš Rusijos tenkinosi 13-a vieta.

Praėjusiais metais Sočyje kvalifikaciją laimėjo karjerą jau baigęs „Mercedes“ pilotas iš Vokietijos Nico Rosbergas, kuris vieną trasos ratą įveikė per 1 min. 35,417 sek.

Ankstesnėse Rusijos GP lenktynėse visus tris kartus nugalėjo „Mercedes“ pilotai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)