Po praėjusią naktį vykusios Kanados „Grand Prix“ etapo kvalifikacijos paaiškėjo, jog australas lenktynes pradės net iš ketvirtosios vietos.

Pilotui pavyko aplenkti tiek vieną iš čempionato lyderių Valtteri Bottą, tiek abu „Red Bull“ ekipos atstovus.

Tai – pats geriausias „Renault“ rezultatas nuo 2010-aisiais Japonijoje vykusio etapo.

„Niekada nemaniau, jog būsiu toks laimingas iškovojęs ketvirtą kvalifikacijos metu, tai prilygsta „pole“ pozicijai!

Buvo taip šaunu išgirsti ekipos žinutę, kai man pasakė, jog esu ketvirtas. Jau trečią kartą iš eilės patekome į trečiąjį atrankos etapą, tačiau ši vieta – yra svarus pasiekimas.

Sunku pasakyti, kaip klostysis lenktynės, nes būsiu apsuptas greitesnių bolidų, tiesa, kurie galbūt naudos minkščiausias padangas. Starto metu galbūt pavyktų prasibrauti į trejetuką, jei priekyje esantys varžovai pasirinks vidutinio kietumo padangas.

Niekada negali žinoti, kas nutiks. Manau, kai lenktynių metu greitis nusistovės, pagrindinės ekipos galbūt kiek atsiplėš, bet mes pabandysime likti ketvertuke ar penketuke, nes norime iškovoti taškų, kuriuos praradome Monake“, – kalbėjo D. Ricciardo.

D. Ricciardo su 8 taškais čempionate užima tryliktąją poziciją. Jo komandos draugas Nico Hulkenbergas su 6 taškais yra penkioliktas.

„Renault“ komanda konstruktorių įskaitoje yra aštunta.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją