„Tai buvo tiesiog puikus savaitgalis. Džiaugiuosi, jog pavyko iškovoti „pole“ poziciją ir nugalėti lenktynėse. Esu labai, labai laimingas. Norėčiau padėkoti komandai. Automobilis šį savaitgalį buvo tiesiog puikus. Viskas klostėsi labai gerai. Mėgausiuosi pasiektais rezultatais su komanda, o po to skirsime visą dėmesį kitoms lenktynėms“, - po lenktynių sakė N. Rosbergas.

Iškovojęs pirmą pergalę šių metų F-1 sezone, N. Rosbergas nuo čempionate pirmaujančio L. Hamiltono atsilikimą sumažino iki 20 taškų.

L. Hamiltonas patenkintas iškovota antra vieta

Mercedes“ pilotas L. Hamiltonas liko patenkintas iškovota antra vieta Barselonoje vykusiose lenktynėse.

Britas po starto prarado vieną poziciją Sebastianui Vetteliui ir turėjo naudoti trijų sustojimų taktiką. Pastaroji pasiteisino, tad sportininkui vėliau pavyko susigrąžinti prarastą poziciją ir finišuoti antroje vietoje.

Lewisas Hamiltonas

„Jau seniai neturėjau tokio prasto starto. Bandžiau atsitiesti, kovoti, tačiau šioje trasoje lenkti yra itin sunku. Nežinau kaip sekėsi pilotams rikiuotės viduryje ir gale, tačiau priekyje, net ir naudojant DRS buvo sunku priartėti prie varžovo“, - sakė L. Hamiltonas.

„Pirmoje atkarpoje gerai atlikau savo darbą, tačiau kilo bėdų sustojimo metu. Kadangi teko stoti tris kartus, vėliau pavyko susigrąžinti prarastą poziciją ir finišuoti antroje vietoje. Džiaugiuosi, jog pavyko iškovoti daugiau taškų komandai.“

S. Vettelis: galėjau finišuoti antras

Ferrari“ pilotas S. Vettelis mano, kad Barselonoje vykusiose F-1 lenktynėse jis galėjo finišuoti antroje pozicijoje.

Po gerai susiklosčiusio starto, vokietis iš trečios vietos pakilo į antrą. Poziciją „Ferrari“ pilotui praradęs L. Hamiltonas vėliau nusprendė naudoti trijų sustojimų taktiką. Tuo tarpu italų ekipa priėmė sprendimą nekopijuoti varžovų ir S. Vettelį į techninio aptarnavimo zoną pakvietė du kartus. Nepaisant to, jog stojo vienu kartu daugiau nei vokietis, L. Hamiltonas vėliau susigrąžino prarastą poziciją ir finišo liniją kirto antras, tuo tarpu „Ferrari“ atstovui teko tenkintis trečia vieta.

Sebastianas Vettelis

„Manau, kad galėjome finišuoti antri. Gerai startavome ir aplenkėme Lewisą. Po pirmojo sustojimo mums pavyko išsilaikyti priekyje jo. Deja, bet jie nusprendė naudoti trijų sustojimų taktiką ir buvo itin greiti. Negalėjome palaikyti jų tempo, tad trečia vieta buvo geriausias rezultatas, kokį galėjome pasiekti“, - sakė S. Vettelis.

Jis vienu metu radijo ryšiu skundėsi dėl jam trukdančių lėtesnių pilotų: „Žinoma, lenkti lėčiau važiuojančius varžovus nėra lengva. Tai liečia mus visus. Kartais tau pasiseka, o kartais prarandi daugiau laiko nei kiti.“

F. Alonso: laimei pavyko išvengti traumų

McLaren“ pilotas Fernando Alonso galėjo lengviau atsikvėpti po incidento techninio aptarnavimo zonoje, kurio metu pavyko išvengti rimtesnių sužeidimų.

Ispanas lenktynių metu pirmame posūkyje pasivažinėjo už trasos ribų. Rato pabaigoje sportininkas pasuko į techninio aptarnavimo zoną, kad komanda galėtų išsiaiškinti kodėl kilo problemų su stabdžiais. Pastaroji bėda pasireiškė vėl, kai F. Alonso bandė sustoti. Ispanas praslydo sustojimo vietą ir vos nekliudė priekyje stovėjusio mechaniko, kuris spėjo pasitraukti į šalį.

Ispanijos GP etapas

„Pastebėjęs, kad negalėsiu sustabdyti automobilio, ėmiau dėl jo nerimauti. Laimei jis greitai sureagavo, tad pavyko išvengti traumų. Su stabdžių problema susidūriau anksčiau, kai nepavyko sustabdyti automobilio ir pirmame posūkyje išvažiavau už trasos ribų“, - pasakojo F. Alonso.

„Radijo ryšiu paklausiau komandos ką toliau daryti. Jie liepė užsukti į techninio aptarnavimo zoną ir sustoti, kad mechanikai galėtų geriau apžiūrėti automobilį. Galų gale sustojus man buvo liepta užgesinti variklį. Turime išsiaiškinti dėl kokių priežasčių kilo ši problema.“

Daugiau F-1 naujienų skaitykite čia.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją