Tai, jog „Mercedes“ atstovai nestokoja greičio ir Monake įrodė N. Rosbergas, kuris buvo greičiausias abiejose treniruotėse.

Tačiau pats vokietis per daug nesureikšmina šios dienos rezultatų ir teigia, kad varžovai dar nepademonstravo tikrojo greičio.

„Esu patenkintas šia diena. Viskas klostėsi tinkama linkme“, – sakė N. Rosbergas. - Jaučiausi patogiai. Žinome, kad galėsime šeštadienį kovoti dėl aukštų rezultatų. Tačiau dar turime palaukti ir pamatyti kaip viskas susiklostys. Nežinome ką daro kitos komandos. Sunku pasakyti ar pakaks „Mercedes“ greičio“.

„Kitas dalykas yra tempas važiuojant ilgas distancijas. Situacija geresnė, tačiau yra keletas nesklandumų. Tai vis dar gali būti problema. Taigi, išlieka neatsakytų klausimų“.

Antroje dienos pusėje tik komandos draugui greičiu nusileidęs Lewisas Hamiltonas teigė, jog vis dar yra kur patobulėti norint važiuoti greičiau.

„Kol kas atrodo viskas gana gerai. Tačiau turiu patobulėti važiuojant vieną greitą ratą“, – kalbėjo britas. - Susidūrėme su padangų grūdėtumu ir šiek tiek slydo automobilio priekis. Nepaisant to, važiuojant ilgas distancijas atrodėme gana neblogai. Taigi, žiūrėsime kaip bus toliau“.

„Red Bull“ nerimą kelia greičio stoka

Puikia forma Monake vykusiose F-1 treniruotėse negalėję pasigirti „Red Bull“ pilotai teigia nerimaujantis dėl greičio važiuojant trumpas distancijas.

Geriausiai tarp čempionų titulus ginančios ekipos pilotų antroje dienos pusėje pasirodė Markas Webberis. Tačiau australas nuo geriausią rezultatą užfiksavusio N. Rosbergo atsiliko daugiau nei puse sekundės.

„Jei galėtume, būtume tai padarę, – atsakė sportininkas, paklaustas ar „Red Bull“ yra pajėgi greičiu prilygti „Mercedes“ komandai. - 1 min. 14,7 sek. – ne taip lengvai pasiekiamas rezultatas, tad žiūrėsime kaip bus toliau. Greičiu iki trečiųjų treniruočių čia nepasižymėjome ir pernai. Turime vėl atrasti tai, kas mus padėjo pagreitėti prieš metus. Monake privalome startuoti iš kuo geresnės pozicijos“.

Problemų su KERS sistema antroje dienos pusėje turėjęs Sebastianas Vetelis taip pat pripažino, jog nerimauja dėl komandos greičio Monako trasoje.

„Deja, po pietų turėjome problemų, tad praradome nemažai laiko“, – kalbėjo vokietis.
„Ne viskas klostėsi idealiai, tačiau toks jau tas penktadienis, šiuo atveju, ketvirtadienis.“
„Norėtume būti greitesni turint nedaug kuro bake. Tad turime padirbėti ir pasistengti važiuoti greičiau. Mano pasirodymas su itin minkštomis padangomis buvo tikrai prastas. Turime išsiaiškinti kodėl. Negalėjau pagerinti savo rezultato, nors tai padaryti turėjo būti nesunku.“
„Vėliau važiavau ilgas distancijas su itin minkštomis padangomis. Tempas buvo gana neblogas.“