Bahreine vykusioje kvalifikacijoje nesublizgėjęs vokietis džiaugėsi pasiektu rezultatu.

„Vis dar galvojau apie tai, kas nutiko Bahreine. Nenorėjau kartoti tų pačių klaidų. Antroje kvalifikacijos dalyje įsivažiavau į rimtą ir nuo tada viskas klostėsi puikiai. Žengiau vieną žingsnį arčiau pergalės. Žinant, kad lenkti čia yra gana sunku, pirma startinė pozicija yra nemenkas pranašumas prieš varžovus“, - sakė N. Rosbergas.

„Akivaizdu, kad startuoti iš pirmos pozicijos yra geriau nei iš antros. Tai geras rezultatas, esu labai patenkintas. Rytoj bus tas pats, kaip ir visada – sieksiu paties geriausio rezultato. Stengsiuosi išnaudoti tai, jog startuosiu pirmas. Žinant kokį automobilį turiu, bandysiu nugalėti lenktynėse.“

L. Hamiltonas: sekmadienį dar bus galimybių pakovoti

L. Hamiltonui nepavyko vėl iškovoti pirmosios starto vietos. Brito teigimu, taip nutiko dėl to, kad nepavyko tinkamai sureguliuoti automobilio. Nepaisant to, kad nusileido komandos draugui N. Rosbergui 0,267 sek., L. Hamiltonas tiki, kad gali nugalėti lenktynėse.

„Šiandien man tikrai trūko greičio. Nico puikiai padirbėjo, o man nepavyko rasti tinkamo automobilio derinimo. Aš padariau viską ką galėjau, o rytoj dar bus galimybių pakovoti“, – kalbėjo L. Hamiltonas.

Paklaustas, ar startas bus vienintelis šansas aplenkti N. Rosbergą, britas atsakė: „Tai bus viena iš galimybių, antra proga bus sustojimai. Daug metų lenktynių Katalonijoje įrodė, kad lenkti šioje trasoje išties sunku.“

L. Hamiltonas atmetė kalbas, kad jis gali labiau saugotis lenktynėse, nes čempionate turi 27 taškų pranašumą: „Kiekvienose lenktynėse aš kovoju dėl čempiono titulo. Nemanau, kad saugosiuosi.“

S. Vettelis: „Mercedes“ padidino atotrūkį

Trečią vietą Ispanijos GP lenktynių kvalifikacijoje užėmęs Sebastianas Vettelis tikina, kad „Mercedes“ pranašumas prieš kitas komandas dar labiau išaugo. S. Vettelis, šiemet atstovaujantis „Ferrari“ komandai, kvalifikacijos nugalėtojui pralaimėjo 0.777 sek.

„Skirtumas dabar ko gero didesnis nei buvo prieš tai vykusiose lenktynėse. Nemanau, kad tai priklauso nuo vieno dalyko, nes ir mes patys susiduriame su sunkumais šį savaitgalį“, – kalbėjo vokietis.

Šiose lenktynėse sportininkai naudoja tokias pat padangas kaip ir Malaizijoje – vidutinio minkštumo ir kietas „Pirelli“ padangas. Būtent su tokiomis S. Vettelis iškovojo pergalę beveik po dvejų metų pertraukos.

Nors oro temperatūra vėl aukšta, tačiau „Ferrari“ nejaučia tokio gero sukibimo, kaip varžybose Malaizijoje. „Taip, padangos vienodos, bet tai kitas savaitgalis, kita trasa. Padangos taip gerai „nedirba“ kaip Sepange, todėl „Mercedes“ turi pranašumą. Norėtume būti šiek tiek arčiau. Jie greiti su visomis padangomis. Tikiuosi priartėti rytoj, tačiau dar reikia pažiūrėti, koks iš tikrųjų yra skirtumas“, – teigė S. Vettelis.

K. Raikkonenas: kvalifikaciją sugadino keista problema

Kimi Raikkonenas papasakojo, kad Ispanijos GP kvalifikaciją sugadino keista problema – vieną padangą sugadino uždangalas. Suomis antrojoje kvalifikacijos dalyje buvo antras, tačiau trečiojoje dalyje galėjo panaudoti tik vieną naujų padangų komplektą ir liko septintas.

„Mes turėjome naujų padangų komplektą, kurį būtume panaudoję paskutinėje kvalifikacijos dalyje, bet dėl kažkokios keistos priežasties vieną padangą sudegino uždangalas. Bet tai dalis žaidimo. Turėjome keletą sunkių dienų, bet rytoj lenktynės ir, tikėkimės, iškovosime nemažai taškų“, - sakė K. Raikkonenas

„Ferrari“ ekipa į Ispaniją pristatė nemažai patobulinimų, tačiau K. Raikkonenas nusprendė naudoti senąją automobilio konfigūraciją. Suomis nemano, kad tai galėjo nulemti prastą rezultatą: „Tai buvo mano sprendimas, kuriam komanda pritarė. Nusprendėme nenaudoti pakeitimų, nes penktadienio treniruotėse man sekėsi išties sunkiai. Prieš naudodamas patobulinimus aš noriu būti tikras, kad viskas veikia taip, kaip turėtų.“

F. Alonso: atnaujinimai veikė taip, kaip ir tikėjomės

Už greičiausiųjų dešimtuko ribos likęs Fernando Alonso po kvalifikacijos sakė, kad visi „McLaren“ ir „Honda“ įdiegti atnaujinimai veikė taip, kaip ir buvo tikėtasi.

Ispanas kvalifikaciniuose važiavimuose liko tryliktas. Nepaisant tokio rezultato sportininkas teigė, kad komanda ir toliau daro pažangą.

„Taip, vėl viskas veikė. Šio savaitgalio varžyboms labiausiai buvo atnaujintas variklis ir viskas veikė taip, kaip ir tikėjomės. Žinome, kad mūsų laukia ilgas kelias, tačiau komanda puikiai atliko savo darbą. Tikėjomės panašaus rezultato. Turime žengti dar vieną žingsnį, jei norime kovoti dėl vietos pirmajame dešimtuke“, – po šeštadienio važiavimų sakė F. Alonso.

„Tai pirmas kartas šiemet, kai abu mūsų automobiliai pateko į antrą kvalifikacijos dalį. Žinoma, tai nėra labai geras rezultatas, kadangi mes norime startuoti iš pirmų pozicijų ir nugalėti. Tačiau turime judėti į priekį žingsnis po žingsnio. Šiandien dar kartą įrodėme, kad judame teisinga kryptimi“, - teigė F. Alonso.

Daugiau F-1 naujienų skaitykite čia.