Praėjusių metų pabaigoje N. Rosbergas pirmą kartą tapo F-1 čempionu ir daugelį nustebino savo sprendimu trauktis iš didžiojo sporto. Vokietis tuo metu teigė, kad nori praleisti daugiau laiko su savo šeima. Tiesa, sportininkas neatmetė galimybės ateityje vėl sėsti prie lenktyninio automobilio vairo.

N. Rosbergas sutiko būti „Mercedes“ ambasadoriumi. Pastarasis gamintojas ruošiasi debiutui „Formulės-E“ čempionate. Tad nieko keisto, jog ėmė sklisti kalbos apie tai, kad N. Rosbergas kartu su „Mercedes“ gali startuoti FE lenktynėse.

„Ne, nemanau, kad taip nutiks“, – pasklidusius spėliones komentavo N. Rosbergas. - Taip, aš domiuosi „Formulės-E“ čempionatu. Jis gana greitai plečiasi. Visi matome kokios sėkmės jis jau spėjo sulaukti. Tai naujas čempionatas, judantis kitokia kryptimi. Tad įdomu sekti įvykius FE čempionate. „Formulės-E“ laukia šviesi ateitis. Čempionatas mane tikrai domina.“

„Formulės-E“ vadovas Alejandro Agagas teigė, kad čempionatas mielai priimtų N. Rosbergą į savo gretas.

„Aš tikrai norėčiau matyti Nico „Formulės-E“ čempionate. Bet jis apsisprendė daugiau nelenktyniauti“, – kalbėjo A. Agagas. - Jeigu jis kada nors persigalvos, čempionato durys jam bus plačiai atvertos.“

Nuo 2014 metų „Formulės-E“ čempionate savo jėgas jau spėjo išbandyti 19 pilotų, kadaise lenktyniavusių F-1. Šiemet FE rikiuotėje yra 7 sportininkai, kurie praeityje startavo bent vienose „Grand Prix“ lenktynėse.

Šią savaitę FE „Jaguar“ komandos automobilį pirmą kartą išbandys sprendimą dėl karjeros pabaigos pakeitęs ir į F-1 dar bent vieneriems metams sugrįžtantis Felipe Massa.

Daugiau F-1 naujienų skaitykite čia.