Ilgoje tiesiojoje pasivijęs Lewisą Hamiltoną, N. Rosbgeras bandė jį lenkti. Sportininkai nepasidalino vieta trasoje ir po kontakto apgadino savo automobilius. Susidorumo metu L. Hamiltonui buvo pradurta padanga. Britas buvo priverstas atlikti neplanuotą sustojimą po kurio nusirito į rikiuotės galą. Galų gale sportininkas vėliau pasitraukė iš varžybų. Tuo tarpu čempionate vis dar pirmaujantis N. Rosbergas lenktynėse finišavo antras.

N. Lauda tokį N. Rosbergo elgesį varžybų pradžioje pavadino nepriimtinu.
„Lewisas akivaizdžiai pirmavo. Nico nuo jo atsiliko ir važiavo antras. Kodėl taip reikėjo pasielgti antrame rate? Kažkas man tai turi paaiškinti. Jei jie būtų kovoję visas lenktynes ir taip būtų nutikę, tada nieko tokio, pasitaiko. Tačiau tokių dalykų negali nutikti antrame rate. Mes tiesiog padovanojome pergalę „Red Bull“, – pasakojo N. Lauda.

„Be jokios abejonės, Lewisui šios lenktynės baigėsi blogai. Mes vėliau turėsime komandos susirinkimą ir nuspręsime ką darysime toliau. Tai blogas rezultatas ne tik Lewisui, bet ir visai „Mercedes“ komandai.“

K. Magnussenui skirta 20 sek. bauda

Lenktynių teisėjai nubaudė „McLaren“ pilotą Keviną Magnusseną už incidentą Belgijoje vykusiose lenktynėse, kuriame sudalyvavo ir Fernando Alonso.

Jaunasis danas teisėjų nemalonės susilaukė už tai, kad iki finišo likus 2 ratams „Les Combes“ posūkyje už trasos ribų išstūmė minėtąjį „Ferrari“ pilotą.

F. Alonso lenktynes baigė aštuntas, tačiau pakilo į septintą vietą po to, kai teisėjai K. Magnussenui skyrė 20 sek. baudą.

„Pilotas, važiavęs automobiliu, pažymėtu 20 numeriu, gynė savo poziciją tiesiojoje tarp 4 ir 5 posūkių. Dalis automobilio, pažymėtu 14 numeriu, važiavo greta jo. 20 numeriu pažymėto automobilio pilotas nepaliko pakankamai vietos sportininkui, važiavusiam automobiliu, pažymėtu 14 numeriu, taip jį išstumdamas už trasos ribų“, – teigiama teisėjų išplatintame pranešime.

Teisėjai vien laiko bauda neapsiribojo. K. Magnussenas taip pat gavo du baudos taškus. Į 12-ą poziciją nustumtas sportininkas dabar jų turi 4.