„Nemanau, kad realu tikėtis, jog po praėjusio sezono galime iškart sukurti čempionatą laimintį automobilį. Automobilis kuriamas palaipsniui“, – taip situaciją įvertino M. Schumacheris.

„Esu tikras, kad galime tai pasiekti, tačiau viską darykime žingsnis po žingsnio. Mes savo techniką kuriame ilgiau, tačiau jei paslaptis būtų vien tame, taip būtume elgęsi ir ankstesnių automobilių atveju“, – teigė vokietis.

Veterano teigimu, „Mercedes“ pirmą bandymų sesiją puikiai išnaudojo susipažinimui su naujomis „Pirelli“ padangomis, kuriomis sportininkas liko patenkintas.

„Mes labai gerai padirbėjome su padangomis, kurios dabar tikrai daug geresnės lenktynininkui. Jos savo charakteristikomis daug artimesnės tam, ko tikėtumeis iš „Formulės-1“ padangų“, – sakė lenktynininkas. - Šių padangų perpratimas buvo pagrindinis mūsų tikslas. Mes visai gerai įvykdėme planuotą programą“.

M. Schumacheris pažymėjo vis dar neatsisakęs vilčių iškovoti aštuntą „Formulės-1“ pasaulio čempiono titulą.

„Vis dar esu čia tam, kad kovočiau dėl čempiono titulo. Ar galime tai pasiekti, ar ne, paaiškės šiemet arba kada nors vėliau“, – pridūrė jis.