„Akivaizdu, kad aš to laukiu. Mano meilė sportui nesumažėjo, o „Formulės-1“ bolido vairavimas yra absoliuti viršūnė. Tačiau tai neturi nieko bendra su mano sprendimu pasitraukti – jis yra galutinis“, - pareiškė M. Schumacheris.

„Tikiuosi, kad galėsiu padėti „Ferrari“ ruošiantis naujajam sezonui. 2008-aisiais „Formulėje-1“ bus uždraustos elektroninės pagalbos vairuotojui sistemos, todėl mano patirtis gali būti naudinga“, - teigė septyniskart „Formulės-1“ čempionas.

M. Schumacherio sugrįžimui prie bolido vairo nepritarė buvęs „Formulės-1“ lenktynininkas Jeanas Alesi, pažymėjęs, jog tai pavojinga, bei gali turėti blogos įtakos kitiems „Ferrari“ ekipos sportininkams.

„Manau, kad Michaeliui tinkamas laikas pasitraukti buvo prieš metus. Tai, kad jis nori vėl dalyvauti bandymuose, nėra ideali situacija. Be to, bandymai gali būti labai pavojingi. O kas, jei Michaelis bus greitesnis už dabartinius lenktynininkus? Žiniasklaida išprotėtų. Nejau „Ferrari“ to norėtų?“, - retoriškai klausė prancūzas.

Triskart „Formulės-1“ čempiono Niki Lauda nuomone, M. Schumacherio dalyvavimas „Ferrari“ bandymuose tėra pagrindinės šios komandos rėmėjos „Marlboro“ reklaminis triukas.

„Mano nuomone, Schumio bandymai yra ne kas kita, o „Marbloro“ reklama, lygiai taip pat, kaip ir jo pasivažinėjimas ant „Ducati“ (motociklo – red. past.)“, - pažymėjo austras.

M. Schumacheris „Ferrari“ bolidą bandys dvi dienas - antradienį ir trečiadienį. Kartu su juo Barselonos trasoje Ispanijoje dirbs komandos lenktynininkas Felipe Massa bei bandytojai Marcas Gene ir Luca Badoeras.

Daugiau informacijos ieškokite .">