„Dar pažiūrėsime, keliose lenktynėse startuosiu iki karjeros pabaigos. Kol kas nežinau, bet lenktyniausiu bent iki šio sezono pabaigos“.

M. Schumacheris pabrėžė visiškai pasitikintis „Mercedes“ komanda ir neširstantis dėl jį šiemet persekiojančių technikos gedimų ir ekipos darbo klaidų.

„Kartais taip jau pasitaiko, kad viskas susiklosto tau nepalankiai. Kaip sakiau visuomet, visiškai pasitikiu vaikinais. Jie stengiasi iš visų jėgų, jie nenori gedimų, deja, tai neišvengiama. Dėl to pernelyg neišgyvenu. Jau anksčiau supratau, kad dėl čempiono titulo nekovosime, todėl tai nėra labai reikšminga. Jei kovočiau dėl titulo, tuomet daug labiau dėl to išgyvenčiau. Laukiu likusios sezono dalies. Turime daug ką patobulinti ir gerokai pagerinti savo procesus“.

Neatmetama galimybė, kad M. Schumacheris dėl ateities neskuba apsispręsti ir dėl to, kad neaiškus ir pats tolesnis „Mercedes“ komandos likimas. Vokietijoje visą rugpjūtį sklando gandai, kad automobilių gamintojas gali visiškai atsisakyti ekipos ar dalinai ją perleisti kitiems, pervadindamas ją savo padalinio AMG vardu.

„Mercedes“, manoma, vis dar nėra pasirašiusi naujosios Konkordo sutarties, tad kartu ir neįsipareigojusi dalyvauti „Formulėje-1“ po šio sezono.