Už tai, jog sidabrinės strėlės po Ispanijos GP dalyvavo slaptuose padangų bandymuose ir jų metu naudojo šių metų bolidą, Tarptautinis tribunolas ekipai skyrė įspėjimą ir uždraudė jai dalyvauti liepą vyksiančiuose jaunųjų pilotų F-1 bandymuose.

„Manau, jog uždrausti dalyvauti jaunųjų pilotų bandymuose yra bausmė“, – sakė „Mercedes“ ekipos vadovas.

„Kalbos, kad tai nėra reikšminga, yra klaidingos. Jaunųjų pilotų bandymams buvome paruošę išsamią programą. Tai, jog negalėsime juose dalyvauti komandai yra didelis smūgis. Taip ir neišbandysime to, ką buvome suplanavę“.

„Nepasakyčiau, kad lengvai išsisukome. Gavome... Sakyčiau, jog atsižvelgus į situaciją buvome atitinkamai nubausti“.

R. Brawno teigimu, „Mercedes“ nesijaučia esanti vienintelė, padariusi kažką blogo.

„Manau, kad Tarptautinis tribunolas išnagrinėjo visus jiems pateiktus faktus. Neapsimetinėsime, jog esame nekalti. Mano manymu, pažeidimų buvo ir iš kitų pusės“.

„Žinome, kad „Formulė-1“ yra itin konkurencingas verslas. Elgtis sąžiningai yra labai svarbu. Štai kodėl norėjome pateikti visus faktus nepriklausomam tribunolui, kad būtų priimtas sprendimas“.

„Mercedes“ komandos vadovas pareiškė, jog bandymų metu įgytas pranašumas nebuvo reikšmingas pačiai ekipai.

„Būtų klaidinga sakyti, jog gali pasivažinėti bolidu trasoje ir iš to negauti jokios naudos. Tačiau, kaip mes paaiškinome tribunolui, to nedarėme tyčia, o gauti rezultatai nebuvo reikšmingi“.

„Bandymuose dalyvavome ne tam, kad pagerintume bolido patikimumą. Buvome ten tam, kad padėtume „Pirelli“ tobulinti padangas. Tai buvo pagrindinis bandymų tikslas. Visa kita nebuvo reikšminga“.

R. Brawnas manymu, turi būti imtasi priemonių, jog ateityje nepasikartotų panašių situacijų.

„Manau, jog visi pasimokėme iš to kas nutiko. Problema tapo reglamento interpretavimas“.

„Tiek mes, tiek Charlie Whitingas skirtingai vadovavomės reglamentu. Taip nusprendė tribunolas. Turime išnagrinėti šią procedūrą ir pasirūpinti, kad su tokia problema ateityje nesusidurtume nei mes, nei „Pirelli“, nei kita čempionato dalyvė“.