Paskutinėje važiavimų dalyje sportininkams įveikus pirmuosius greitus ratus į pirmąją vietą pakilo minėtasis M. Verstappenas. Olandas tuo metu 0,114 sek. lenkė C. Leclercą.

Vėliau M. Verstappenas vieną Meksikos trasos ratą įveikė dar greičiau – per 1 min. 14,758 sek. Tiesa, tai padarė tuo metu, kai trasoje į apsauginę sieną trenkėsi ir bolidą sudaužė „Mercedes“ pilotas Valtteri Bottas. Bet net ir anuliavus geriausią olando rezultatą, ankstesnio rato įveikimo laiko pakaktų „pole“ pozicijai iškovoti.

Antruoju bandymu savo geriausių rezultatų nepagerinę C. Leclercas ir S. Vettelis kvalifikacijoje liko atitinkamai antroje ir trečioje vietose. Tuo metu čempiono titulą rytoj galintis užsitikrinti Lewisas Hamiltonas startuos iš ketvirtos pozicijos. Britas puse sekundės atsiliko nuo „pole“ poziciją iškovojusio M. Verstappeno.

Tarp dviejų „Mercedes“ pilotų įsiterpė antrasis „Red Bull“ pilotas Alexas Albonas. Tailandietis puse sekundės atsiliko nuo komandos draugo ir vos 0,002 sek. pranoko avariją patyrusį V. Bottą, likusį šeštoje vietoje.

Likusias keturias pozicijas pirmame dešimtuke pasidalino „McLaren“ ir „Toro Rosso“ lenktynininkai. Carlosas Sainzas pranoko Lando Norrisą ir iškovojo septintą startinę poziciją. O Pierre‘ą Gasly aplenkęs Daniilas Kvyatas kvalifikaciją baigė devintas.

„Ferrari“, „Red Bull“ ir „Mercedes“ pilotai lenktynes pradės naudodami vidutinio kietumo padangas. Likęs dešimtukas startuos su minkštos sudėties padangomis.

Meksikos GP startuos 21:10 val. Lietuvos laiku.

Daugiau naujienų rasite F-1.lt.