„Šiuo metu jau galime galvoti apie kuo skubesnį jo sodinimą į automobilį. Atsiprašau, į lenktyninį automobilį, nes įprastame jis jau sėdi. Jo atsitiesimas yra stebuklas, tačiau neaišku, ar jis bus toks greitas, koks buvo anksčiau“, - lenkų radijo stočiai „Trojce“ pareiškė Igoras Rossello, operavęs sužeistą piloto ranką.

„Mums dar reikės atlikti nedidelę operaciją, kad pagerintume jo riešo mobilumą, nes po tokių avarijų plaštaka niekuomet nebebūna tokia lanksti kaip anksčiau. Po to reikės daug pratimų, tačiau jis galės vėl vairuoti „Formulės-1“ automobilį ir spaudyti visus mygtukus – mes kalbame apie lenktynininką, o ne pianistą“.

„Žiūri į jį ir negaliu atsistebėti tuo, kas įvyko. Visi lūžiai ir sužeidimai sugijo. Lieka vienintelis klausimas – ar jis galės vairuoti taip, kaip anksčiau. Judesiai bus šiek tiek riboti – nepamirškime, kad mes svarstėme amputacijos galimybę. Tačiau tai spręs specialistai. Mes savo darbą atlikome nepriekaištingai“, - pridūrė jis.

R. Kubicos reabilitacija besirūpinantis Riccardo Ceccarelli, tuo tarpu, praėjusią savaitę televizijai „Lucca“ pareiškė, kad lenktynininką nuo sugrįžimo prie vairo dar skiria keli mėnesiai reabilitacijos.

Primename, kad naujienų lenktynininko ir jo gydytojų nekantriai laukia „Renault“ komandos vadovai, norintys iki lapkričio vidurio apsispręsti dėl lenktynininkų sudėties kitų metų sezonui.