M. Whitmarshas teigia, kad komanda ir pilotas dar gali palaukti. Jo teigimu, net ir nepasirašius sutarties artimiausiu laiku, jie kausis dėl čempiono titulų negalvodami apie tai kas gali nutikti kitais metais.

„Manau, kad čia nėra jokios problemos. Kiekvieną lenktynių savaitgalį kas nors paklausia to paties klausimo ir akivaizdu, kad žmonės apie tai galvoja, bet mums tai netrukdo ruoštis lenktynėms.

Aš su Lewisu kelis kartus apie tai esu rimtai kalbėjęs ir manau, kad esame netoli sutarties pasirašymo. Aš jį pažįstu nuo 11 metų, todėl pokalbio metu mes daugiau kalbame kaip galime nugalėti kitas komandas ir laimėti lenktynes. Prieš lenktynes nekalbame apie sutartis, nes tai nėra tam skirta aplinka“, – sakė M. Whitmarshas

„Sutartį pasirašyti nėra sunku. Jeigu Lewisas nori pasilikti komandoje, o jis man yra tai sakęs, tada paklausime savęs ar „McLaren“ nori išlaikyti jį. Jeigu tas atsakymas yra teigiamas, tada reikia pasirašyti sutartį, bet šiuo metu mums yra svarbiau ruoštis lenktynėms, tobulinti automobilį ir kuo geriau pasirodyti trasoje“.

L. Hamiltonas 47 taškais atsilieka nuo čempionato lyderio F. Alonso su „Ferrari“, tačiau britų ekipos vadovo teigimu, jo pilotas šiuo metu yra įgavęs geriausią formą.

„Žinoma, galima raustis smulkmenose ir ieškoti priekabių, bet jeigu pabandysite įvertinti bendrą vaizdą, įsitikinsite, kad Lewisas šiuo metu yra labai susikaupęs, labai savim pasitikintis ir geriau pasiruošęs laimėti čempiono titulą nei pernai“.

„Jis pats sau kelia labai aukštus reikalavimus, todėl jis nebuvo patenkintas savo rezultatais pernai. Bet jis labai aistringas pilotas, kuris nori laimėti kiekvienas lenktynes ir jeigu jis neturėtų šių savybių, aš pradėčiau nerimauti. Šiuo metu jis yra geriau pasiruošęs ir labiau patyręs nei kada nors anksčiau“, – sakė ekipos vadovas.