Britas, neseniai viešai pareiškęs, kad komandos sutartis su dabartine partnere „Mercedes“ galioja iki 2015 m. sezono pabaigos, buvo paprašytas tiesiogiai patvirtinti, kad kontraktu tikrai bus pasinaudota. Jis užtikrino jo laikymąsi tik 2014 m.

„Anksčiau „Sky“ sakėte, kad turite sutartį 2014-iesiems ir 2015-iesiems, kas visiems puikiai žinoma. Aš norėčiau sužinoti, ar ketinate pasinaudoti tuo kontraktu su „Mercedes“: visų pirma 2014-aisiais, o antra, 2015-aisiais? Ar galite kategoriškai patvirtinti, kad naudosite jų variklius du kitus sezonus?“ – tokį klausimą M. Whitmarshui uždavė „Autosport“.

„Galiu tikrai patvirtinti, kad su jais dirbsime dar kurį laiką. Mes turime sutartį ir apie tai kalbame jau kuris laikas. Šiuo metu neturime ko pranešti. Aš nelysiu į tolesnes detales“, – iš pradžių nuo tiesaus atsakymo išsisuko „McLaren“ komandos vadovas.

„Šiuo metu turime sutartį, kuri galioja tris artimiausius sezonus. Kitais metais mes tikrai dirbsime su „Mercedes–Benz“. Su jais mus sieja ilgalaikė ir sėkminga partnerystė“.

Britų „Autosport“ šaltiniai patvirtino, kad „Honda“ rengiasi sugrįžti į „Formulę-1“ 2015 m. ir dirbti su „McLaren“ komanda. Apie tai anksčiau jau skelbė ir BBC bei vokiečių „Auto Motor und Sport“.