„McLaren-Honda“ lenktynių direktorius Ericas Boullier: „Visų pirma, noriu pažymėti su svarbius aspektus: šiuolaikinių „Formulės-1“ automobilių struktūrinį tvirtumą ir gerus modernių trasų saugumo rodiklius.

Fernando avarija buvo labai rimta, bet tas faktas, kad jis sugebėjo savarankiškai išlipti iš mašinos, liudija ir įkvepia. F. Alonso buvo patikrintas gydytojų – su juo viskas gerai. Iki tol jis važiavo tiesiog puikiai ir Australijoje tikrai galėjo uždirbti taškų, jei būtų pasiekęs finišą.

Dėl avarijos sustabdytos lenktynėse neleido J. Buttonui įgyvendinti suplanuotos strategijos. Be to, padangų dėvėjimasis ant jo automobilio kėlė mums problemų.

Nežiūrint į tai, kad komanda neuždirbo taškų Melburne, mes esame patenkinti per žiemą pasiektu progresu ir ateityje tikimės uždirbti nemažai taškų.

„McLaren“ pilotas Fernando Alonso: „Aš labai džiaugiuosi, kad likau gyvas ir nepatyriau rimtų traumų – avarija buvo labai rimta.

Aplinkybių sutapimas privedė prie to, kad mes su Estebanu Gutierrezu patekome į avariją. Mano mašina pakilo į orą ir kelis kartus apsivertė – aš mačiau dangų, žemę, vėl dangų ir, kai ji sustojo, aš greitai išlipau, kad mano mama, kuri žiūrėjo lenktynes per televizorių, pamatytų, jog su manimi viskas yra gerai.

Tai buvo lenktyninis incidentas. Aš laimingas, kad su mumis abiem viskas gerai – tai yra svarbiausia, tik gaila, kad per pirmą čempionato etapą nepavyko uždirbti taškų ir mes jau praradome vieną jėgainę, nes automobilis yra nepataisomai sugadintas.

Kiekvieną kartą sėsdami prie F-1 mašinos vairo mes rizikuojame savo gyvybėmis – avarijos juk atsitinka ir gerai, kad Melburne niekas nenukentėjo. Priežastis, kodėl aš dar esu gyvas – fantastiškos FIA pastangos dėl saugumo per pastaruosius 10-15 metų. Be to, aš esu dėkingas „McLaren“, kad jie sukūrė tokią tvirtą ir saugią mašiną“.

Daugiau F-1 naujienų skaitykite čia.