Sekmadienį olandas laimėjo Meksikos GP lenktynes ir dvidešimtajame čempionato etape pasiekė jau keturioliktąją pergalę. Tai yra visų laikų „Formulės 1“ rekordas.

Ankstesnis rekordas priklausė Michaeliui Schumacheriui ir Sebastianui Vetteliui, kurie per vieną sezoną buvo pasiekę po 13 pergalių.

M. Verstappenas tapo ir visų laikų Meksikos GP rekordininku. „Red Bull“ lyderis šį etapą laimėjo jau ketvirtąjį kartą.

Nugalėtojui neprilygo antroje vietoje likęs Lewisas Hamiltonas iš „Mercedes“. Ant trečiojo podiumo laiptelio namų lenktynėse užlipo meksikietis Sergio Perezas.

George'as Russellas finišavo ketvirtas, o už jo – „Ferrari“ atstovai Carlosas Sainzas ir Charlesas Leclercas.

Septintas – Danielis Ricciardo, kuris lenktynių pabaigoje turėjo didelį pranašumą prieš kitus dėl pasirinktų minkštųjų padangų ir išsaugojo šią poziciją net ir gavęs 10 sekundžių baudą už atsitrenkimą į Yuki Tsunodos bolidą.

M. Verstappenas dominuoja čempionate su 416 taškų. Antrą vietą užimantis jo komandos draugas S. Perezas savo sąskaitoje turi 280 taškų.

Priešpaskutinės sezono lenktynės lapkričio 13 d. vyks Brazilijoje. Ten numatytos ir sprinto lenktynės.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją