M. Shumacheris, kuris mėnesį yra komoje, po truputį budinamas, rašo lequipe.fr Portalo žiniomis, tai yra lėtas ir neužtikrintas grįžimo į gyvenimą procesas, tačiau M. Shumacheris teigiamai reaguoja į išėjimo iš komos procesus.

Nors šios informacijos iš oficialių asmenų kol kas niekas nepatvirtino, prancūzų leidinį cituoja ir vokiečių „Bild“:

„Štai Prancūzijos sporto laikraštis „L'Equipe“ trečiadienio, sausio 29-osios, rytą pranešė, kad M. Schumacheris turėtų būti atsibudimo stadijoje.

Laikraštis citavo šaltinį iš Grenoblio (Prancūzija) ligoninės, kurioje dėl M. Schumacherio gyvybės kovojama nuo gruodžio 29 dienos. Jei pasitvirtins, kad šis pranešimas yra tiesa, galiausiai vėl atsiras viltis.

Laikraščio „L'Equipe“ teigimu, šią savaitę gydytojai pradėjo buvusį sportininką pamažu žadinti iš komos. Esą, jis yra „progresuojančioje atsibudimo stadijoje“. Ši stadija gali užtrukti kelias dienas ar net keletą savaičių.

Ar tai tiesa? M. Schumacherio vadybininkė Sabine Kehm pareiškė: „Aš dar kartą pabrėžiu, kad bet kokie teiginiai apie Michaelio sveikatos būklę, pasakyti ne jį gydančios medikų komandos ar jo vadybininkų, turi būti laikomi spekuliacijomis. Kartoju, kad mes spekuliacijų nekomentuosime“.

Vis dėlto akivaizdu: jeigu gydytojai tikrai pradėjo žadinti M. Schumacherį iš komos, to jie neviešins. Medikai nenori kurstyti lūkesčių. Be to, kaip tik šis etapas pernelyg jautrus M. Schumacherio šeimai, kad galima būtų juo dalintis su visuomene“.

Kadangi sąmonė yra prislopinta, budinimas vyksta atmerkiant akis, bandant atkurti bendravimo įgūdžius, o tai daroma prašant įvykdyti paprastas užduotis: atmerkti, užmerkti akis, išsižioti, paspausti ranką.

Tačiau nepaisant padrąsinančių ženklų, buvęs lenktynininkas dar nėra savo skausmų pabaigoje. Pasak profesoriaus, ateinantys du mėnesiais bus „painiavos“ laikas, nes M. Schumacheris gyvens letarge. „L'Equipe“ pašnekovas nesiėmė teikti prognozių, kas laukia buvusio F-1 piloto.
MIchaelio Schumacherio fanas

Grenoblio ligoninės medikai jau anksčiau yra pareiškę, kad oficialiais gali būti laikomi tik M. Schumacherio šeimos platinami pranešimai spaudai, o visa kita informacija vertinama kaip „spekuliacijos“.

DELFI primena, kad M. Schumacheris susižeidė slidinėdamas Prancūzijos Alpėse, kai gruodžio 29-ą dieną galva trenkėsi į akmenį. Grenoblio ligoninėje gydomam vokiečiui jau buvo atliktos dvi galvos operacijos, tačiau jo būklė lieka kritiška, bet stabili.

M. Schumacheris išlieka dirbtinėje komoje, o medikai neprognozuoja, kada jis pabus ir kokių pasekmių turės.

Buvęs „Benetton“, „Ferrari“ ir „Mercedes“ komandų pilotas yra net septyniskart „Formulės-1“ lenktynių čempionas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (151)