M. Schumacheris buvo perkeltas pirmadienį, kai pabudo iš komos, kuri jį ištiko po pernai gruodį patirtos sunkios traumos slidinėjant Alpėse.

„Blick“ nurodė, kad karjerą baigęs lenktynininkas buvo atsimerkęs beveik visą laiką, kai buvo vežamas privačiu greitosios pagalbos automobiliu per perkėlimą, panašų į slaptųjų pajėgų operaciją.

M. Schumacheris nekalbėjo, bet galėjo bendrauti, judindamas galvą per 200 kilometrų kelionę, rašo „Blick“.

Greitosios pagalbos bendrovei buvo nurodyta pirma laiko neskelbti, kad jos paslaugomis pasinaudojo pasaulinė garsenybė, or darbuotojai, kuriems teko su juo bendrauti, turėjo atiduoti savo mobiliuosius telefonus.

Laikraštis pridūrė, kad M.Schumacheris neteko daug svorio per 170 dienų, kurias jis praleido ligoninėje Prancūzijos mieste Grenoblyje.

„Blick“ išsiaiškino, kuri Šveicarijos greitosios pagalbos ligoninė atliko tą pervežimą, o jos vadovas Mathiasas Volkenas (Matiasas Folkenas) patvirtino tą faktą, bet neatskleidė daugiau detalių.

Lenktynininko atstovė Sabine Kehm (Sabinė Kėm) pirmadienį padėkojo gydytojams Grenoblyje ir prašė „suprasti, kad tolesnė reabilitacija vyks ne viešumoje“.

M. Schumacheris buvo perkeltas į Lozanos universitetinę ligoninę, kuri laikoma viena iš geriausių Šveicarijoje. Joje taip pat dirba itin patyrę neurologijos ekspertai.

Netoli Lozanos yra M. Schumacherio namai, kur gyvena jo žmona Corinna (Korina) ir du vaikai.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)