Žiniasklaidos atstovai buvo informuoti apie tyrimo eigą ir jos rezultatus.

Paaiškėjo, kad M. Schumacheris šliuožė „gero slidininko greičiu“, o į uolą trenkėsi nuo pagrindinės trasos nukrypęs apie 8 metrus. Pagal turimą informaciją, vokietis, pasukęs už trasos ribų, savo greičio nemažino.

Spaudos konferencijoje dalyvavusio prokuroro Patricko Quincy teigimu, M. Schumacheris už ribų – tarp raudonos ir mėlynos trasų – pasuko specialiai.

„M. Schumacheris yra puikus slidininkas, bet viena iš jo slidžių užkliuvo už kyšojusios uolos ir tada krito bei trenkėsi į kitą uolą“, – pasakojo jis.

B. Quincy tiksliai nenurodė, kokiu greičiu šliuožė M. Schumacheris, tačiau sakė, kad tai „nėra svarbus tyrimo elementas“.

„Peržiūrėjau tą filmą; tyrėjai taip pat jį peržiūrėjo, tačiau man sunku įvertinti greitį“, – sakė jis.

„Kol kas keblu pasakyti, kokiu greičiu, kilometrais per valandą, jis šliuožė – tačiau tai buvo gero slidininko greitis ant šlaito, kuris nėra pernelyg status“, – pridūrė prokuroras.

Pasak jo, ekspertai dar turės išanalizuoti filmuotą vaizdą „kadras po kadro“.

Nustatyta, kad slidinėjimo trasos Meribelio kalnuose buvo pažymėtos tinkamai, o M. Schumacherio slidės buvo naujos ir kokybiškos. Tyrėjai taip pat atmetė prielaidą, kad slidėse buvo kokių nors gedimų.

Pasak tyrėjų, dviejų minučių trukmės vaizdo įrašas, nufilmuotas prie M. Schumacherio slidinėjimo šalmo pritvirtinta kamera, atskleidė, kad vokietis lenktynininkas leidosi nuo šlaito toli nuo pažymėtos prižiūrimos trasos, kai pargriuvo neišlaikęs pusiausvyros ir patyrė kritinę galvos traumą.

Jokių naujienų apie M. Schumacherio sveikatos būklę žurnalistai neišgirdo.
Michaelio Schumacherio nelaimės vieta

Meribelio kalnų slidinėjimo kurorte M. Schumacheris, šliuoždamas slidėmis, sunkią galvos traumą patyrė užpraėjusį sekmadienį ir iki šiol lieka komoje.

M. Schumacherio vadybininkė Sabine Kehm teigė, kad jo greitis nebuvo didelis ir negalėjo tapti nelaimės priežastimi. Anot S. Kehm, M. Schumacheris smogė į akmenį trasoje, pakilo į orą ir galva nusileido ant kitos iš sniego kyšančios uolos. Po šio smūgio lenktynininko šalmas lūžo į dvi dalis.

Pareigūnai atidžiai tyrė vaizdo kameros, kuri buvo pritvirtinta prie M. Schumacherio šalmo, duomenis. Kamerą tyrėjams geranoriškai atidavė lenktynininko šeima, norėdama padėti tiesos paieškoms.

Buvęs „Formulės-1“ lenktynių „Benetton“, „Ferrari“ ir „Mercedes“ komandų pilotas guli Grenoblio Universiteto ligoninėje.

Teigiama, kad oficialiais gali būti laikomi tik M. Schumacherio šeimos platinami pranešimai spaudai, o visa kita informacija vertinama kaip „spekuliacijos“.

M. Schumacheris susižeidė slidinėdamas Prancūzijos Alpėse, kai gruodžio 29-ą dieną galva trenkėsi į akmenį. Grenoblio ligoninėje gydomam vokiečiui jau buvo atliktos dvi galvos operacijos, tačiau jo būklė lieka kritiška, bet stabili.

M. Schumacheris išlieka dirbtinėje komoje, o medikai neprognozuoja, kada jis pabus ir kokių pasekmių turės.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (57)