V. Bottas apskritai nesuvaldė ir sudaužė savo „Mercedes“ bolidą į trasos atitvarus, o L. Hamiltonas, kuris sulaužė priekinį sparną ir dar buvo nubaustas 5 sek. bauda, finišavo tik 11-as.

Nugalėjo kaip visada agresyviai lenktyniavęs Maxas Verstappenas (1:44:31,275 val.), į antrą vietą pasinaudojęs ne viena saugos automobilio faze šoktelėjo vietinių žiūrovų numylėtinis Sebastianas Vettelis (+7,33 sek.), etapą pradėjęs iš paskutinės, 20-os, vietos, o netikėtą trečią podiumo laiptelį užėmė rusas Daniilas Kvijatas (+8,30 sek., „Toro Rosso“).

Ketvirtas finišo liniją kirto kanadietis Lance'as Strollas („Racing Point“), penktas – ispanas Carlosas Sainzas („McLaren“), šeštas – britas Alexanderis Albonas („Toro Rosso“).

Tai buvo pirmoji 21-erių metų M. Verstappeno pergalė šiemet ir septintoji karjeroje.

Tuo metu iš paties rikiuotės galo į antrą poziciją įsiveržęs Sebas sulaukė itin griausmingų ovacijų tribūnose: Hockenheimo trasa – ne tik jo namų, bet ir galima sakyti, gimtoji: vokietis yra gimęs Hepenheimo miestelyje, įsikūrusiame vos už 36 km nuo lenktynių vietos.



Vokietijos Didžiojo prizo, kurio metu į trasą net kelis kartus važiavo saugos automobilis, dėl avarijų nebaigė šeši pilotai – minėtas V. Bottas, Pierre'as Gasly, Nico Hulkenbergas, Charlesas Lecrercas, Lando Norrisas ir Sergio Perezas. Danielis Ricciardo pasitraukė dėl techninio gedimo.

Bendrojoje sezono įskaitoje tebepirmauja L. Hamiltonas su 223 taškais. Antras – V. Bottas (184 tšk.), trečias – M. Verstappenas (162 tšk.), ketvirtas – S. Vettelis (141 tšk.).

Tai buvo jau vienuoliktas iš 21-o etapo, numatyto šių metų „Formulės-1“ čempionate. Dvyliktasis – Hungaroringo GP – vyks kitą sekmadienį Vengrijoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (16)