Lenktynės pliaupiant lietui buvo sustabdytos dar pirmame jų rate, kai įvyko net kelios avarijos, tarp jų – ir „Ferarri“ piloto Carloso Sainzo išlėkimas iš trasos ir trenkimasis į atitvarus.

Tuomet buvo parodyta raudona vėliava ir lenktynės nesitęsė ilgiau dvi valandas. Galiausiai jas atnaujinus pirmą vietą išsaugojo pirmenybių lyderis M. Verstappenas.

Nors antras finišavo „Ferrari“ atstovas Charlesas Lecrecas, jam buvo skirta 5 sekundžių bauda už nelegalų paskutinio posūkio nukirtimą, tad antrą vietą iš monakiečio paveržė Sergio Perezas iš „Red Bull“.

Tai reiškia, kad M. Verstappenas tapo nebepavejamas ir anksčiau laiko garantavo sau antrą iš eilės čempiono titulą.


Pilotams dėl laiko limito pavyko įveikti tik kiek daugiau nei pusę suplanuotos distancijos – 28 iš 53 ratų.

Ketvirtas finišo liniją kirto Estebanas Oconas („Alpine“), penktas – Lewisas Hamiltonas („Mercedes“), šeštas – Sebastianas Vettelis („Aston Martin“).

M. Verstappenas savo taškų taupyklę papildė iki 366, S. Perezas – iki 253, o Ch. Leclercas – iki 252.


Įdomu, kad Maxas tapo vos ketvirtuoju lenktynininku istorijoje, užsitikrinusiu čempiono titulą likus keturiems etapams iki čempionato pabaigos. Pirmi trys buvo britas Nigelis Mansellas (1992 m.) ir vokiečiai Michaelis Schumacheris (2001, 2002 ir 2004 m.) bei Sebastianas Vettelis (2011 m.).


Paskutiniai keturi šio „Formulės-1“ sezono etapai numatyti JAV, Meksikoje, Brazilijoje ir JAE. San Paulo trasoje bus surengtos ir sprinto lenktynės.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją