"Mano pirštas nuslydo nuo vairo, ir per klaidą nuspaudžiau starto mygtuką. Bolidas įjungė neutralią pavarą ir aš turėjau iš naujo įjungti sistemą, perkrauti pavarų dėžės programinę įrangą“, - tokį brito paaiškinimą pateikė Kanados laikraštis.

Ketvirtadienį žurnalistas pripažino, kad jis nekalbėjo su pačiu pilotu ir patikslino, kad informaciją jam pateikė kiti kolegos, kurie citavo L. Hamiltono žodžius lenktynių inžinieriams. Jis teigė, kad dėl laiko trūkumo nespėjo patikrinti informacijos tikrumo.

„Padariau klaidą cituodamas Lewisą, nors su juo visai nekalbėjau. Turėjau kitų šaltinių, kurių informacijos teisingumu neabejoju ir straipsnyje pateikta informacija yra teisinga. Neturėjau laiko pakalbėti su pilotu ar komanda tiesiogiai“, - sakė žurnalistas. „McLaren“ komandos vadovas Ronas Dennisas buvo labai nepatenkintas žiniasklaidos pateikiama informacija pasauliniame interneto tinkle.

„Jau esu sakęs, kad internetas yra mūsų nelaimė. Tai nekontroliuojamas, neprižiūrimas informacijos šaltinis, kuris tiesiogiai įtakoja visą žiniasklaidą. Žinoma, aš nekritikuoju žiniasklaidos, bet mūsų darbas labai sunkus, nes informacija paskleidžiama akimirksniu, o mes paskui turime daug dirbti tam, kad pataisytumėme visas klaidas“, - skundėsi „McLaren“ komandos vadovas.

Daugiau informacijos ieškokite:.">